Bakade betor med avokado och kryddig vegansk majonnäs

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
0
Bakade betor med avokado och kryddig vegansk majonnäs

Denna rätt med rödbetor, avokado, russin, mandel och hemgjord vegansk majonnäs är en underbar vegansk förrätt till nyår! Majonnäsen är smaksatt med curry och går fint att förbereda i förväg.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Bakade betor med avokado och kryddig vegansk majonnäs

Ingredienser

4 portioner
500 g  gul- eller rödbetor
2 msk  olivolja
2 krm  salt
2   avokador
1/2   citron
3 msk  gula russin
1 dl  rostad hackad mandel
2 msk  finskuren gräslök
flingsalt

Kryddig majo

3 msk  spad från kokta bönor (t ex vita bönor eller kikärtor)
1 tsk  vitvinsvinäger
1/2 tsk  malen spiskummin
2 krm  curry
2 dl  neutral rapsolja
2 krm  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2285 KJ / 546 kCal
Fett48 g
Salt2 g
Kolhydrater20 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Pärlcouscous med rödbetor och frukt
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Klassisk råbiff
Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smördegspizza med getost och rårivna betor
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsinpicklad rödbeta
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbeta, srirachadressing och getyoghurt
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad zucchini med gremolata
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga