Bakade betor med avokado och kryddig vegansk majonnäs

7
0
Bakade betor med avokado och kryddig vegansk majonnäs

Denna rätt med rödbetor, avokado, russin, mandel och hemgjord vegansk majonnäs är en underbar vegansk förrätt till nyår! Majonnäsen är smaksatt med curry och går fint att förbereda i förväg.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Bakade betor med avokado och kryddig vegansk majonnäs

Ingredienser

4 portioner
500 g gul- eller rödbetor
2 msk olivolja
2 krm salt
2 avokador
1/2 citron
3 msk gula russin
1 dl rostad hackad mandel
2 msk finskuren gräslök
flingsalt

Kryddig majo

3 msk spad från kokta bönor (t ex vita bönor eller kikärtor)
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk malen spiskummin
2 krm curry
2 dl neutral rapsolja
2 krm salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2285 KJ / 546 kCal
Fett 48 g
Salt 2 g
Kolhydrater 20 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden