Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Bakade betor med avokado och kryddig vegansk majonnäs

Denna rätt med rödbetor, avokado, russin, mandel och hemgjord vegansk majonnäs är en underbar vegansk förrätt till nyår! Majonnäsen är smaksatt med curry och går fint att förbereda i förväg.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och klyfta betorna. Blanda med olivoljan och salt i en ugnsform. Baka mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills de är mjuka. Låt svalna.
  3. Kryddig majo: Blanda bönspad, vinäger och kryddor i en mixerkanna. Tillsätt oljan, lite i taget under mixning och mixa till en tjock majonnäs. Smaka av med salt.
  4. Dela, kärna ur och skär avokadon i klyftor. Pressa över citronjuice.
  5. Lägg avokado och betor på ett fat. Klicka på majon. Strö över russin, mandel, gräslök och flingsalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g gul- eller rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 avokador
  • 1/2 citron
  • 3 msk gula russin
  • 1 dl rostad hackad mandel
  • 2 msk finskuren gräslök
  • flingsalt
Kryddig majo
  • 3 msk spad från kokta bönor (t ex vita bönor eller kikärtor)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 2 krm curry
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer