Rostad zucchini med ketjap manis och groddar

Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
1
Rostad zucchini med ketjap manis och groddar

Om du inte har rostat zucchini förut är det dags att göra det nu. Magiskt gott tillsammans med den söta och populära sojasåsen ketjap manis. Till zucchinin serveras en matig groddsallad och ris. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2019

Rostad zucchini med ketjap manis och groddar

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Zucchini

2 zucchini (à ca 300 g)
1 msk olja
125 ml ketjap manis
1 msk sesamfrö

Groddsallad

1 röd chili
1 lime
1 msk olja
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g sojabönor
180 g böngroddar
salt
peppar
1 kruka koriander

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Istället för att lägga zucchinin i ugnen, stekte jag den, och hade i lite vitlök. I salladen rev jag i lite limeskal, och tillsatte lite sesamolja också!

John

2019-04-05

Näringsvärde per portion

Energi1994 KJ / 475 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater71 g
Protein16 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Nudlar med strimlat fläsk
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Råmarinerad zucchini med ketjap manis och jordnötter
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Helgrillad tofu med jordnötssås och grillad färsk lök
Betyg 3.4 av 5.
55 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt romansallat med ketjap manis och jordnötter
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Veganska revbensspjäll av tofu
Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga