Rostad zucchini med ketjap manis och groddar
Om du inte har rostat zucchini förut är det dags att göra det nu. Magiskt gott tillsammans med den söta och populära sojasåsen ketjap manis. Till zucchinin serveras en matig groddsallad och ris. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Zucchini
2 zucchini (à ca 300 g)
1 msk olja
125 ml ketjap manis
1 msk sesamfrö
Groddsallad
1 röd chili
1 lime
1 msk olja
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g sojabönor
180 g böngroddar
salt
peppar
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1994 KJ / 475 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater71 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Istället för att lägga zucchinin i ugnen, stekte jag den, och hade i lite vitlök. I salladen rev jag i lite limeskal, och tillsatte lite sesamolja också!
John
2019-04-05