Rostad zucchini med ketjap manis och groddar

10
1 Klimatsmart
Rostad zucchini med ketjap manis och groddar

Om du inte har rostat zucchini förut är det dags att göra det nu. Magiskt gott tillsammans med den söta och populära sojasåsen ketjap manis. Till zucchinin serveras en matig groddsallad och ris. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2019

Rostad zucchini med ketjap manis och groddar

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Zucchini

2
zucchini (à ca 300 g)
1 msk
olja
125 ml
ketjap manis
1 msk
sesamfrö

Groddsallad

1
röd chili
1
lime
1 msk
olja
1/2
påse salladslök (à 125 g)
250 g
sojabönor
180 g
böngroddar
-
salt
-
peppar
1
kruka koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i soyasåsen.
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Riv skalet av limen och blanda med chilin och limesaften. Smaka gärna av med lite sesamolja också.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

John

4/5/2019

Istället för att lägga zucchinin i ugnen, stekte jag den, och hade i lite vitlök. I salladen rev jag i lite limeskal, och tillsatte lite sesamolja också!

Näringsvärde per portion

Energi 1994 KJ / 475 kCal
Fett 12 g
Salt 2 g
Kolhydrater 71 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept