UNDER 30 MIN | Enkel

Stekt romansallat med ketjap manis och jordnötter

Stekt romansallat serveras med ketjap manis och krossade jordnötter. Krydda romansallaten med chili och vitlök och du får ett fantastiskt gott och grönt tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilin fint.
  2. Skär salladen i ca 5 cm stora bitar.
  3. Stek vitlök och chili i oljan i en stekpanna. Tillsätt salladen och stek ca 1 minut. Smaksätt med salt.
  4. Lägg upp salladen på ett fat. Krossa jordnötterna grovt och strö över. Ringla över ketjap manis.

För alla

Kontrollera noga innehållet i ketjap manis.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilipeppar
  • 2 krukor romansallat
  • 2 msk majsolja
  • salt
  • 1 dl jordnötter
  • 2 msk ketjap manis

Näringsvärde
Per portion

Energi 776 kJ / 185 kCal