Nori Dolmas

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Nori Dolmas

Hur du inte testat Nori Dolmas än så är det dags nu! Du blandar ihop färs med risgrynsgröt, lök och sirap och rullar in röran i vitkålsblad. Efter att smakerna fått berikas i ugnen och tillsammans med syrliga lingon är tilltugget lysande.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Nori Dolmas

Ingredienser

8 portioner
1/4 vitkålshuvud
1/2 dl finhackad lök
1 msk smör
250 g blandfärs
1/2 dl risgrynsgröt (i slang)
1 litet ägg ( 1 litet ägg motsvarar 1/2 ägg)
3 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
2 msk vatten
1 msk konc kalvfond
lingon till garnering

Gör så här

00:07:00
00:25:00
03:00:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Klassisk kalops
Betyg 4 av 5.787 personer har röstat
Receptet har 112 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ris à la Malta - Tips vid tidsbrist
Betyg 3.4 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Markiz lammtagine med grönsaker
Betyg 3.4 av 5.41 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Annas matlådepudding
Betyg 1.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mangofrutti
Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Pizzasallad
Betyg 3.6 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad