Nori Dolmas

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Nori Dolmas

Hur du inte testat Nori Dolmas än så är det dags nu! Du blandar ihop färs med risgrynsgröt, lök och sirap och rullar in röran i vitkålsblad. Efter att smakerna fått berikas i ugnen och tillsammans med syrliga lingon är tilltugget lysande.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Nori Dolmas

Ingredienser

8 portioner
1/4 vitkålshuvud
1/2 dl finhackad lök
1 msk smör
250 g blandfärs
1/2 dl risgrynsgröt (i slang)
1 litet ägg ( 1 litet ägg motsvarar 1/2 ägg)
3 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
2 msk vatten
1 msk konc kalvfond
lingon till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pizzasallad
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Runes älgfärsbullar med vitkålsfräs
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färsrullar i oreganosås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Laxgryta Irmeli
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad kummel med kumminstuvad vitkål
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coleslaw utan crème fraiche
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga