Nori Dolmas

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Nori Dolmas

Hur du inte testat Nori Dolmas än så är det dags nu! Du blandar ihop färs med risgrynsgröt, lök och sirap och rullar in röran i vitkålsblad. Efter att smakerna fått berikas i ugnen och tillsammans med syrliga lingon är tilltugget lysande.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Nori Dolmas

Ingredienser

8 portioner
1/4   vitkålshuvud
1/2 dl  finhackad lök
1 msk  smör
250 g  blandfärs
1/2 dl  risgrynsgröt (i slang)
1   litet ägg ( 1 litet ägg motsvarar 1/2 ägg)
3 msk  ljus sirap
1/2 tsk  salt
1 krm  nymalen vitpeppar
2 msk  vatten
1 msk  konc kalvfond
lingon till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pizzasallad
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Färsrullar i oreganosås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakad vitkål med falukorv samt äppel- och baconpytt
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Klassisk kålpudding
Betyg 4 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ris och curryfärs
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Soja och honungslackad kycklingklubba med sesamkål
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga