Nori Dolmas

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Nori Dolmas

Hur du inte testat Nori Dolmas än så är det dags nu! Du blandar ihop färs med risgrynsgröt, lök och sirap och rullar in röran i vitkålsblad. Efter att smakerna fått berikas i ugnen och tillsammans med syrliga lingon är tilltugget lysande.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Nori Dolmas

Ingredienser

8 portioner
1/4   vitkålshuvud
1/2 dl  finhackad lök
1 msk  smör
250 g  blandfärs
1/2 dl  risgrynsgröt (i slang)
1   litet ägg ( 1 litet ägg motsvarar 1/2 ägg)
3 msk  ljus sirap
1/2 tsk  salt
1 krm  nymalen vitpeppar
2 msk  vatten
1 msk  konc kalvfond
lingon till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Klassiska kåldolmar
Betyg 3.9 av 5.
156 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad vitkålssoppa med potatis och timjan
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitkålsstuvning med stekt fläsk
Betyg 2.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax i kapprock med senap, kapris och vitkål
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttfärsgratäng med curry, lök och potatis
Betyg 3 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Korv- och kålgryta med bbq-rippel
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga