Nori Dolmas

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Nori Dolmas

Hur du inte testat Nori Dolmas än så är det dags nu! Du blandar ihop färs med risgrynsgröt, lök och sirap och rullar in röran i vitkålsblad. Efter att smakerna fått berikas i ugnen och tillsammans med syrliga lingon är tilltugget lysande.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Nori Dolmas

Ingredienser

8 portioner
1/4 vitkålshuvud
1/2 dl finhackad lök
1 msk smör
250 g blandfärs
1/2 dl risgrynsgröt (i slang)
1 litet ägg ( 1 litet ägg motsvarar 1/2 ägg)
3 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
2 msk vatten
1 msk konc kalvfond
lingon till garnering

Gör så här

00:07:00
00:25:00
03:00:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

Runes älgfärsbullar med vitkålsfräs
Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Halstrad kummel med kumminstuvad vitkål
Betyg 2.5 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Laxgryta Irmeli
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Coleslaw utan crème fraiche
Betyg 4.6 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Laxgryta med rödbetor och vitkål
Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Klassisk kalops
Betyg 4 av 5.806 personer har röstat
Receptet har 117 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad