Korv- och kålgryta med bbq-rippel

2
0
Korv- och kålgryta med bbq-rippel

En skvätt kvar av sommarens barbecuesås? Servera till en värmande soppgryta på falu- korv och karamelliserad vitkål. Skarva gärna med smakrikare korvar för variation.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Korv- och kålgryta med bbq-rippel

Ingredienser

4 portioner
400 g falukorv (gärna med hög kötthalt)
1 gul lök
1 vitkålshuvud (à ca 750 g)
3 msk smör
4/5 tsk socker
1 tsk hel kummin
1 l vatten
3 msk konc kycklingfond
salt
svartpeppar

Bbq-rippel

2 dl gräddfil
1 msk barbequesås

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i korv och fond. Byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i korv och fond. Byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt gräddfil med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i korv och fond.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer