Korv- och kålgryta med bbq-rippel

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Korv- och kålgryta med bbq-rippel

En skvätt kvar av sommarens barbecuesås? Servera till en värmande soppgryta på falu- korv och karamelliserad vitkål. Skarva gärna med smakrikare korvar för variation.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Korv- och kålgryta med bbq-rippel

Ingredienser

4 portioner
400 g  falukorv (gärna med hög kötthalt)
1   gul lök
1   vitkålshuvud (à ca 750 g)
3 msk  smör
4/5 tsk  socker
1 tsk  hel kummin
1 l  vatten
3 msk  konc kycklingfond
salt
svartpeppar

Bbq-rippel

2 dl  gräddfil
1 msk  barbequesås

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i korv och fond. Byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i korv och fond. Byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt gräddfil med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i korv och fond.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ugnsbakad vitkål med falukorv samt äppel- och baconpytt
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vintergryta med brysselkål och korv
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad kummel med kumminstuvad vitkål
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxgryta Irmeli
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pyttipanna med korv
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönchili med bräckt falukorv
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga