Korv- och kålgryta med bbq-rippel

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Korv- och kålgryta med bbq-rippel

En skvätt kvar av sommarens barbecuesås? Servera till en värmande soppgryta på falu- korv och karamelliserad vitkål. Skarva gärna med smakrikare korvar för variation.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Korv- och kålgryta med bbq-rippel

Ingredienser

4 portioner
400 g falukorv (gärna med hög kötthalt)
1 gul lök
1 vitkålshuvud (à ca 750 g)
3 msk smör
4/5 tsk socker
1 tsk hel kummin
1 l vatten
3 msk konc kycklingfond
salt
svartpeppar

Bbq-rippel

2 dl gräddfil
1 msk barbequesås

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ugnsbakad vitkål med falukorv samt äppel- och baconpytt
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vintergryta med brysselkål och korv
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad kummel med kumminstuvad vitkål
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxgryta Irmeli
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Barbequekyckling med potatisstavar och hot beans
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pyttipanna med korv
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga