Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korv- och kålgryta med bbq-rippel

En skvätt kvar av sommarens barbecuesås? Servera till en värmande soppgryta på falu- korv och karamelliserad vitkål. Skarva gärna med smakrikare korvar för variation.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva och skär korven i strimlor. Skala och grovhacka löken. Ansa och grovstrimla kålen.
  2. Stek korven i 1/3 av smöret runt om tills den fått fin färg i en stor stekpanna. Ta upp och lägg i en stor kastrull/gryta.
  3. Tillsätt resterande smör i pannan. Lägg i lök, vitkål och socker. Fräs tills kålen fått lite färg. Rör då och då.
  4. Stöt kumminen grovt i en mortel. Tillsätt kummin, kålfräs, vatten och fond i kastrullen/grytan. Låt koka tills kålen är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
  5. Bbq-rippel: Blanda gräddfil och barbecuesås.
  6. Servera korv- och kålgrytan med såsen och gärna ett gott bröd eller kokt potatis.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i korv och fond. Byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i korv och fond. Byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt gräddfil med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i korv och fond.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g falukorv (gärna med hög kötthalt)
  • 1 gul lök
  • 1 vitkålshuvud (à ca 750 g)
  • 3 msk smör
  • 0,8 tsk socker
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 l vatten
  • 3 msk konc kycklingfond
  • salt
  • svartpeppar
Bbq-rippel
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk barbequesås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?