Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Kålpudding på klassiskt vis

(19)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Kålpudding på klassiskt vis är svindlade god husmanskost, som är enkel att tillaga. Kålpuddingens ingredienser är bland annat köttfärs och mumsig kål. Kålpuddingen serveras tillsammans med kokt potatis och lingonsylt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2000
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kålhuvud à 1 3/4 kg
  • 2 msk margarin
  • salt och peppar
  • 2 msk sirap
  • 600 g blandfärs
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Till servering
  • potatis
  • lingonsylt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält matfett i en stor stekpanna eller stekgryta. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ringla över sirap. Ställ åt sidan medan du blandar färsen.
  3. Blanda blandfärs med vatten, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter, 175°C.
  4. Till servering: Servera med potatis och lingonsylt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Klimatanpassa

Byt blandfärs till fläskfärs och minska din klimatpåverkan med en tredjedel.

Näringsvärde
Per portion

Energi
2443 kJ / 605 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer