Rostad sötpotatissoppa
En mäktig, varm sötpotatissoppa är utmärkt kalla och ruggiga höstdagar. Rosta sötpotatis och lök i ugn och mixa dem till en len, god puré som du sjuder ihop med buljong och häller upp i skålar med syrlig getost och vackra oliver.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009
Ingredienser
4 portioner
1 kg sötpotatis
1/2 gul lök
1 msk olivolja
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Till servering
200 g smulad fetaost
100 g svarta oliver
ev några basilikablad och bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
När jag rostar sötpotatisen stänker jag på lite balsamvinäger vilket lyfter smaken ytterligare. Passar även på att rosta två vitlöksklyftor med skalet på. Dessa pressar jag sen ner i soppan. Tycker att soppan är riktig god och har lagat´den flera gånger.
Cheree
2013-03-27Gott, men man kan halvera mängden fetaost.
Martin
2009-08-30TESTLAGARE MANNE DIDEHVAR Vi åt soppan en fredagskväll men jag tror den passar bättre som lunch efter en vinteraktivitet. Den blev mäktig och ganska tjock, så andra gången spädde vi med mer buljong. Vi bytte också ut tillbehören och la till chorizo, röda bönor och lättcrème fraiche. Barnen älskade det! BETYG:4,0
Redaktionen
2009-02-13