Rostad sötpotatissoppa

6
5
Rostad sötpotatissoppa

En mäktig, varm sötpotatissoppa är utmärkt kalla och ruggiga höstdagar. Rosta sötpotatis och lök i ugn och mixa dem till en len, god puré som du sjuder ihop med buljong och häller upp i skålar med syrlig getost och vackra oliver.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Rostad sötpotatissoppa

Ingredienser

4 portioner
1 kg sötpotatis
1/2 gul lök
1 msk olivolja
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Till servering

200 g smulad fetaost
100 g svarta oliver
ev några basilikablad och bröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från gluten om lämpligt bröd bjuds.
Gör laktosfri: använd laktosfri feta eller ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 2 2009.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Cheree

2013-03-27

När jag rostar sötpotatisen stänker jag på lite balsamvinäger vilket lyfter smaken ytterligare. Passar även på att rosta två vitlöksklyftor med skalet på. Dessa pressar jag sen ner i soppan. Tycker att soppan är riktig god och har lagat´den flera gånger.

Martin

2009-08-30

Gott, men man kan halvera mängden fetaost.

Redaktionen

2009-02-13

TESTLAGARE MANNE DIDEHVAR Vi åt soppan en fredagskväll men jag tror den passar bättre som lunch efter en vinteraktivitet. Den blev mäktig och ganska tjock, så andra gången spädde vi med mer buljong. Vi bytte också ut tillbehören och la till chorizo, röda bönor och lättcrème fraiche. Barnen älskade det! BETYG:4,0