Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sallad på sötpotatis, äpple och ingefära

Rostad sötpotatis, vitlöksklyftor och äppelklyftor i en smakrik dressing av ingefära, honung, äppelcidervinäger och olivolja. Blanda samman allt och garnera med vattenkrasse. En matig sallad som du kan servera till sommarens grillade kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och skär den i grova tärningar. Blanda potatisen med olja, vitlöksklyftor, timjan, salt och peppar. Rosta potatisen i 225°C varm ugn ca 20 minuter.
  2. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Lägg dem tillsammans med sötpotatisen och sätt in i ugnen ytterligare ca 5 minuter. Blanda en dressing av ingefära, honung, vinäger och olivolja.
  3. Smaka av med salt och peppar. Blanda sötpotatis, äpplen, rör ner dressingen. Garnera med vattenkrasse.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • 2 äpplen
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 msk honung
  • 1 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
  • vattenkrasse
Lägg till i inköpslistan