Saftiga, supergoda bönbiffar smaksatta med champinjon, riven ost och persilja som serveras med ugnsrostade sötpotatisar, grillade tomater och frasiga krutonger. Pricken över i:et är den svalkande gurkyoghurten som lyfter rätten ytterligare. Garnera med späda små ärtskott och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
13 2017
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten eller byt ut den mot mjölkfritt alternativ.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Eleonora
2020-10-04Mycket uppskattat!
Fredrik
2019-07-30Biffarna behöver bra mycket mer krydda än vad receptet anger. Just nu smakar det nästan bara svamp.
Viktor
2018-11-12Syftar ni på AVRUNNEN vikt på bönorna eller den faktiska vikten som är angiven på förpackningen?
Redaktionen ICAse
2018-11-12Hej Viktor! Vi menar att förpackningen är på 380 g, sen i beskrivningen: "Skölj bönorna och låt rinna av" och det är det som är kvar då som du ska använda. Hälsningar Michelle