Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bönbiffar med rostad sötpotatis

Saftiga, supergoda bönbiffar smaksatta med champinjon, riven ost och persilja som serveras med ugnsrostade sötpotatisar, grillade tomater och frasiga krutonger. Pricken över i:et är den svalkande gurkyoghurten som lyfter rätten ytterligare. Garnera med späda små ärtskott och ät er mätta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Potatis: Tvätta potatisen och skär i bitar. Blanda den med oljan i en bunke, krydda med salt och peppar.
  3. Häll ut potatisen och krossad vitlök på den förvärmda plåten och rosta dem mitt i ugnen först 15 minuter. Rör då och då.
  4. Skär bröden i tärningar och skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar. Lägg bröd, lök och tomater på plåten och rosta ytterligare ca 10 minuter.
  5. Gurkyoghurt: Skär gurkan i tärningar och blanda med yoghurten, smaka av med salt och peppar.
  6. Biffar: Skölj bönorna och låt rinna av. Lägg dem i en bunke och mosa med en gaffel.
  7. Borsta bort eventuell jord och smuts från champinjonerna. Riv svampen och baguetterna grovt på ett rivjärn. Hacka persiljan och blanda med bönor, champinjoner, bröd, ägg, ost, salt och peppar. Forma, med blöta händer, till 8 biffar (för 4 port) och stek dem i olivoljan i en stekpanna, ca 4 minuter på varje sida tills de blir gyllene.
  8. Servera bönbiffarna med gurkyoghurt och rostade grönsaker. Toppa med ärtskott.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten eller byt ut den mot mjölkfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • ca 1 kg sötpotatis
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 minibaguetter
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Gurkyoghurt
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt
Biffar
  • 380 g kokta svarta bönor
  • 250 g champinjoner
  • 1 1/2 minibaguetter
  • 1 förp persilja (à 20 g)
  • 1 ägg
  • 1 dl riven ost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2680 kJ / 640 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept