Bönbiffar med rostad sötpotatis
Saftiga, supergoda bönbiffar smaksatta med champinjon, riven ost och persilja som serveras med ugnsrostade sötpotatisar, grillade tomater och frasiga krutonger. Pricken över i:et är den svalkande gurkyoghurten som lyfter rätten ytterligare. Garnera med späda små ärtskott och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2017
Ingredienser
4 portioner
Potatis
ca 1 kg sötpotatis
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
2 1/2 minibaguetter
1 rödlök
2 tomater
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Gurkyoghurt
1 gurka
2 dl matyoghurt
Biffar
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
250 g färska champinjoner
1 1/2 minibaguetter
1 förp persilja (à 20 g)
1 ägg
1 dl riven ost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2680 KJ / 640 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater95 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kul med svampen
Peter
2023-03-04Jättegott! Men varje gång jag steker biffarna trillar dom isär!! Varför kan det vara? 🤔
Julie
2023-02-01Mycket uppskattat!
Eleonora
2020-10-04