Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter

Rotsellerin bakas i ugn och serveras i bitar tillsammans med brynt salviasmör, ruccola och rostade, hackade hasselnötter som tillför krisp. En underbar lakto-ovo-vegetarisk rätt till julbordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala rotsellerin och halvera. Lägg på varsin bit aluminiumfolie på en plåt. Häll över olja och salt. Linda in rotsellerin i folien. Baka i mitten av ugnen i ca 1 timme eller tills den är mjuk. Låt svalna lite.
  3. Smält smöret i en kastrull och låt bubbla på medelvärme tills det blir gyllene och doftar nötigt. Lägg i salviabladen mot slutet och låt brynas i smöret.
  4. Skär rotsellerin i mindre bitar och lägg på ett fat. Strö över hasselnötter, ruccola och svartpeppar. Ringla över det brynta salviasmöret.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 rotselleri (à ca 800 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
  • 2 dl färsk salvia
  • 1 dl hackade rostade hasselnötter
  • 65 g ruccola
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer