Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter
Rotsellerin bakas i ugn och serveras i bitar tillsammans med brynt salviasmör, ruccola och rostade, hackade hasselnötter som tillför krisp. En underbar lakto-ovo-vegetarisk rätt till julbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
6 portioner
1 rotselleri (à ca 800 g)
2 msk rapsolja
1 tsk salt
100 g smör
2 dl färsk salvia
1 dl hackade rostade hasselnötter
65 g rucola
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1171 KJ / 280 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein3 g
Kommentarer
Super gott!
Magusia
2022-02-04Riktigt gott!
Annika
2020-03-16Fantastiskt bra recept!
Lena
2019-12-13