Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter

20
3
Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter

Rotsellerin bakas i ugn och serveras i bitar tillsammans med brynt salviasmör, ruccola och rostade, hackade hasselnötter som tillför krisp. En underbar lakto-ovo-vegetarisk rätt till julbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter

Ingredienser

6 portioner
1 rotselleri (à ca 800 g)
2 msk rapsolja
1 tsk salt
100 g smör
2 dl färsk salvia
1 dl hackade rostade hasselnötter
65 g rucola
2 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Magusia

2022-02-04

Super gott!

Annika

2020-03-16

Riktigt gott!

Lena

2019-12-13

Fantastiskt bra recept!

Näringsvärde per portion

Energi 1171 KJ / 280 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 8 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden