Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter

Betyg 5 av 5.
22 personer har röstat
3
Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter

Rotsellerin bakas i ugn och serveras i bitar tillsammans med brynt salviasmör, ruccola och rostade, hackade hasselnötter som tillför krisp. En underbar lakto-ovo-vegetarisk rätt till julbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter

Ingredienser

6 portioner
1   rotselleri (à ca 800 g)
2 msk  rapsolja
1 tsk  salt
100 g  smör
2 dl  färsk salvia
1 dl  hackade rostade hasselnötter
65 g  rucola
2 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Super gott!

Magusia

2022-02-04

Riktigt gott!

Annika

2020-03-16

Fantastiskt bra recept!

Lena

2019-12-13

Näringsvärde per portion

Energi1171 KJ / 280 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Smördegsflarn med rotselleri, crème fraiche och fetaost
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Svamp- och sellerisoppa
Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sallad med hyvlat äpple, selleri och champinjoner
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad selleri med stiltoncréme
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga