Bakad selleri med stiltoncréme

Betyg 4.4 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Bakad selleri med stiltoncréme

Bakad rotselleri toppad med krispig grönkål, nötter och en kräm på stilton eller annan blåmögelost. Vips så har du den godaste och mest smakrika vegorätten på julbordet eller buffén.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Bakad selleri med stiltoncréme

Ingredienser

6-8 portioner
800 g rotselleri
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
1 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar

Stiltoncrème

100 g stiltonost eller annan blåmögelost
1 - 2 tsk äppelcider- eller sherryvinäger
2 msk hett vatten

Grönkål

50 g skuren grönkål
1 tsk olja
1 krm salt
1/2 krm peppar

Topping

1 dl hackade rostade hasselnötter

Gör så här

00:30:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi845 KJ / 201 kCal
Fett15 g
Salt1.93 g
Kolhydrater8 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Brödsallad med rotselleri och ädelost
Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grönkålscrème
Betyg 2.5 av 5.97 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vintersallad med grönkål, druvor, valnötter och ädelostdressing
Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter
Betyg 5 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fikonflarn med ädelost
Betyg 5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Stekt saffranspolenta med grönkål och parmesan
Betyg 3.3 av 5.67 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad