Bakad selleri med stiltoncréme
Bakad rotselleri toppad med krispig grönkål, nötter och en kräm på stilton eller annan blåmögelost. Vips så har du den godaste och mest smakrika vegorätten på julbordet eller buffén.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
6-8 portioner
800 g rotselleri
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
1 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
Stiltoncrème
100 g stiltonost eller annan blåmögelost
1 - 2 tsk äppelcider- eller sherryvinäger
2 msk hett vatten
Grönkål
50 g skuren grönkål
1 tsk olja
1 krm salt
1/2 krm peppar
Topping
1 dl hackade rostade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi845 KJ / 201 kCal
Fett15 g
Salt1.93 g
Kolhydrater8 g
Protein7 g
Kommentarer