Bakad selleri med stiltoncréme

15
0
Bakad selleri med stiltoncréme

Bakad rotselleri toppad med krispig grönkål, nötter och en kräm på stilton eller annan blåmögelost. Vips så har du den godaste och mest smakrika vegorätten på julbordet eller buffén.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Bakad selleri med stiltoncréme

Ingredienser

6-8
800 g rotselleri
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
1 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar

Stiltoncrème

100 g stiltonost eller annan blåmögelost
1 - 2 tsk äppelcider- eller sherryvinäger
2 msk hett vatten

Grönkål

50 g skuren grönkål
1 tsk olja
1 krm salt
1/2 krm peppar

Topping

1 dl hackade rostade hasselnötter

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 845 KJ / 201 kCal
Fett 15 g
Salt 1.93 g
Kolhydrater 8 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden