Bakad selleri med stiltoncréme

Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
0
Bakad selleri med stiltoncréme

Bakad rotselleri toppad med krispig grönkål, nötter och en kräm på stilton eller annan blåmögelost. Vips så har du den godaste och mest smakrika vegorätten på julbordet eller buffén.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Bakad selleri med stiltoncréme

Ingredienser

6-8 portioner
800 g rotselleri
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
1 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar

Stiltoncrème

100 g stiltonost eller annan blåmögelost
1 - 2 tsk äppelcider- eller sherryvinäger
2 msk hett vatten

Grönkål

50 g skuren grönkål
1 tsk olja
1 krm salt
1/2 krm peppar

Topping

1 dl hackade rostade hasselnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi845 KJ / 201 kCal
Fett15 g
Salt1.93 g
Kolhydrater8 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Brödsallad med rotselleri och ädelost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönkålscrème
Betyg 2.5 av 5.
97 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotselleri- och ädelostsmör
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Piroger med rotselleri och ädelost
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönkålsgratängen som passar julbordet
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rumpstek med ädelostsmör, selleri- och päronsallad
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga