Rostad rotselleri med vita bönor och svampsås

En rotsak som blir extra god när den rostas i ugn är rotsellerin. En bortglömd knöl med kraftfull, lite sötaktig smak som gifter sig väl med hasselnötter och smörstekt svamp. Servera den rostade rotsellerin på en plåt tillsammans med potatis, vita bönor och svampsåsen.

Ingredienser
4 portioner
1 rotselleri (à 800 g)
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
380 g vita bönor
1 dl skalade rostade hasselnötter
250 g kastanjechampinjoner
1 msk smör
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk japansk soja
1 tsk timjan
1 kruka ekbladssallad
1/2 kruka färsk persilja
Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2474 KJ / 591 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stRiktigt gott😋
Annalena
Supergott! Använde havregrädde istället
Josefine
Högrevsgryta
Henrik