Rostad rotselleri med tomat och fläskfilé
Rostad rotselleri med tomat och fläskfilé är en lyxig rätt med många spännande intryck av smaker. Rotsellerin rostas härligt gyllenbrun i ugnen och får där sällskap av pressad vitlök och tomathalvor. Servera sedan med saftig fläskfilé och toppa med krutonger och ost.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015
Ingredienser
2 portioner
ca 500 g rotselleri
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
3 tomater
1 påse caesarsallad (à 225 g)
300 g fläskfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1890 KJ / 452 kCal
Fett25 g
Salt3.94 g
Kolhydrater17 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Christer! Håller med dig helt och hållet!!! Ngt har gått fel men vi har nu såklart ändrat namnet till Fläskfilé som det ska vara. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-06-17Lite konstigt att receptet heter "Rostad rotselleri med tomat och ryggbiff" men i ingredienserna så står det fläskfilé?
Christer
2015-06-16Tomaterna och Sellerin blev saggiga när dom rostades i ugnen. Nått tipps att få dom bättre?
Pontus
2015-05-01