Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad rotselleri med tomat och fläskfilé

Rostad rotselleri med tomat och fläskfilé är en lyxig rätt med många spännande intryck av smaker. Rotsellerin rostas härligt gyllenbrun i ugnen och får där sällskap av pressad vitlök och tomathalvor. Servera sedan med saftig fläskfilé och toppa med krutonger och ost.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skala och skär rotsellerin i bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda sellerin med hälften av olivoljan, pressad vitlök, salt och peppar. 
  3. Dela tomaterna i halvor och lägg dem i formen. Krydda tomaterna med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Blanda salladen med dressingen från påsen.
  5. Skär filén i skivor och stek dem i resten av olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera sallad, selleri och tomater till fläskfilén och toppa med krutonger och ost från caesarmixen.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • ca 500 g rotselleri
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 3 tomater
  • 1 påse caesarsallad (à 225 g)
  • 300 g fläskfilé
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1890 kJ / 452 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept