Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Örtkryddad fläskfilé med rostad rotselleri

Örtkryddad fläskfilé med rostad rotselleri är ett lyxigt och magnifikt recept med härliga ingredienser som saftig fläskfilé, rotselleri, sparrispotatis, färsk timjan och smaskig ostkräm. En bjudrätt som kommer göra succé på middagsbordet!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och ställ in en ugnsplåt.
  2. Skala rotsellerin, skiva den och potatisen. Skala och krossa vitlöken.
  3. Blanda rotfrukterna med vitlöken och olivoljan. Häll ut på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Rör runt då och då.
  4. Bryn köttet runtom i matfettet. Krydda med salt, peppar och timjan.
  5. Lägg köttet på rotfruktsplåten och låt det steka med de sista 15 minuterna av stektiden eller tills inner temperaturen är 70°C.
  6. Ostkräm: Mixa eller blanda ihop osten med kvargen, krydda med timjan, salt och peppar.
  7. Servera köttet tillsammans med rostade rotfrukter, ostkräm och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri kvarg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g rotselleri
  • 900 g sparrispotatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • ca 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk finhackad färsk timjan
Ostkräm
  • 1 1/2 dl riven lagrad ost
  • 2 1/2 dl kvarg 10 %
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 1/2 påse (à 125 g) medelhavsmix
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2437 kJ / 584 kCal