Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fläskfilé med italiensk fyllning

Omåttligt populär fläskfilé med italiensk fyllning. Filén fylls med soltorkade tomater och kryddor och lindas sedan in i parmaskinka. Servera din saftiga fläskfilé med pasta och oliver.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa köttet genom att skära bort hinnorna. Skär ett djupt snitt på längden efter hela filén och vik upp den. Hacka tomaterna. Krydda köttet och lägg på tomaterna. Vik ihop filén och linda parmaskinkan runt hela filén. Fäst skinkan/filén med tandpetare.
  2. Bryn filén runt om i olja i en stor stekpanna. Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat och sätt genast in det i kylen.
  3. Vid serveringen: Sätt ugnen på 200°C. Stek köttet i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta bort tandpetarna. Skär köttet i bitar och servera med pasta blandad med skivade oliver.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 fläskfiléer (à ca 600 g)
  • 100 g marinerade soltorkade tomater (100 g motsvara ca 15 st)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 skivor parmaskinka (8 skivor motsvarar ca 200 g)
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan