Fläskfilé med italiensk fyllning
Omåttligt populär fläskfilé med italiensk fyllning. Filén fylls med soltorkade tomater och kryddor och lindas sedan in i parmaskinka. Servera din saftiga fläskfilé med pasta och oliver.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999
Ingredienser
8 portioner
2 fläskfiléer (à ca 600 g)
100 g marinerade soltorkade tomater (100 g motsvara ca 15 st)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 skivor parmaskinka (8 skivor motsvarar ca 200 g)
2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blev väldigt torrt, borde vara någon form av gegga, som Monica Altmann föreslår
Per
2015-10-11Festligare variant av ovanstående goda recept: Till EN fläskfilé 15 soltorkade tomater,mosas med c:a 135 gr gorgon el. likn. ost, 1 pressad vitlök samt 1 dl Creme fraiche.Fyll filén och spar resten av "geggan" som värms som sås till rätten.KANONGOTT!!
Monica
2009-02-23Detta recept var jättegott. Jag fyllde fläskfilén med stekt hackad lök, soltorkade tomater och Phialdaphiaost med vitlök och örter.Jag hade också bacon runtom, fast jag tror nog att det är godare med parmaskinka. Mina barn tyckte också att det var en god maträtt. Den här maträtten kommer jag absolut att göra flera gånger!
Camilla
2006-12-17