Rostad rotselleri med svamp och gnocchi

2
0 Klimatsmart
Rostad rotselleri med svamp och gnocchi

I det här receptet hittar du massa goda grejer. Gnocchi, rotselleri, champinjoner och hasselnötter, som smakar ljuvligt ihop med matlagningsvin, grädde, vitlök och timjan. Smaklig måltid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2022

Rostad rotselleri med svamp och gnocchi

Ingredienser

4 portioner

Gnocchi

750 g potatisgnocchi
2 msk rapsolja
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 dl vatten
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)

Rotselleri

1 gul lök
1 rotselleri (à ca 400 g)
250 g champinjoner
1 msk rapsolja
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan

Till servering

1 kruka röd/grön sallad
1 dl rostade hasselnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i gnocchin.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri gnocchi.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1992 KJ / 482 kCal
Fett 21 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 56 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden