Rostad rotselleri med svamp och gnocchi
I det här receptet hittar du massa goda grejer. Gnocchi, rotselleri, champinjoner och hasselnötter, som smakar ljuvligt ihop med matlagningsvin, grädde, vitlök och timjan. Smaklig måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2023
Ingredienser
4 portioner
Gnocchi
750 g potatisgnocchi
2 msk rapsolja
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 dl vatten
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
Rotselleri
1 gul lök
1 rotselleri (à ca 400 g)
250 g champinjoner
1 msk rapsolja
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
Till servering
1 kruka röd/grön sallad
1 dl rostade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1992 KJ / 482 kCal
Fett21 g
Salt2.2 g
Kolhydrater56 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott men nästa gång gör jag följande: flera vitlöksklyftor med in i ugnen istället för att pressa på, mer syra krävs i rätten och jag löste med att toppa med balsamicocreme
Karolina
2024-02-09Jättegott!
Agnieszka
2022-12-02Jättegott, men tar för mig nästan 1 timme att göra. Se till att steka gnocchin ordentligt innan, och överväg att ta endast 1 vitlöksklyfta (iaf till att börja med).
Karl
2022-10-05