Slow Food i sin rätta bemärkelse. Läs igenom receptet i god tid innan du börjar. Fläsksidan ska stå i ugnen i tolv timmar, så påbörja tillagningen dagen innan servering. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur?
Ingredienser
4 portioner
Confiterad fläsksida
5
msk
salt
800
g
fläsksida
1
kruka timjan
4
lagerblad
10
svartpepparkorn
1
hel vitlök
2
l
rapsolja
Rotsellericrème
1
rotselleri (à ca 500 g)
3
dl
mjölk
3
dl
vispgrädde
150
g
getost
50
g
smör
salt
Äppelvinägrett
1
l
äppelmust
ev. citron
1
dl
kallpressad rapsolja
Picklat äpple
1/2
dl
ättika (12%)
1
dl
socker
1 1/2
dl
vatten
1
grönt äpple
Ragu
50
g
bondbönor
200
g
champinjoner
1
msk
smör
50
g
hasselnötter
100
g
svartkål
Till servering
50
g
riven getost
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Detta är ett recept från Månadens skörd oktober 2015. Exklusivt från Grythyttans kockstudenter.
Kommentarer