Confiterad fläsksida med rotsellericrème och picklat äpple
Slow Food i sin rätta bemärkelse. Läs igenom receptet i god tid innan du börjar. Fläsksidan ska stå i ugnen i tolv timmar, så påbörja tillagningen dagen innan servering. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur?
Ingredienser
4 portioner
Confiterad fläsksida
5 msk salt
800 g fläsksida
1 kruka timjan
4 lagerblad
10 svartpepparkorn
1 hel vitlök
2 l rapsolja
Rotsellericrème
1 rotselleri (à ca 500 g)
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
150 g getost
50 g smör
salt
Äppelvinägrett
1 l äppelmust
ev. citron
1 dl kallpressad rapsolja
Picklat äpple
1/2 dl ättika (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 grönt äpple
Ragu
50 g bondbönor
200 g champinjoner
1 msk smör
50 g hasselnötter
100 g svartkål
Till servering
50 g riven getost
För alla
Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Detta är ett recept från Månadens skörd oktober 2015. Exklusivt från Grythyttans kockstudenter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi7171 KJ / 1713 kCal
Fett132 g
Salt10 g
Kolhydrater70.9 g
Protein60.3 g
Kommentarer