Confiterad fläsksida med rotsellericrème och picklat äpple

31
0
Confiterad fläsksida med rotsellericrème och picklat äpple

Slow Food i sin rätta bemärkelse. Läs igenom receptet i god tid innan du börjar. Fläsksidan ska stå i ugnen i tolv timmar, så påbörja tillagningen dagen innan servering. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur?

Confiterad fläsksida med rotsellericrème och picklat äpple

Ingredienser

4 portioner

Confiterad fläsksida

5 msk salt
800 g fläsksida
1 kruka timjan
4 lagerblad
10 svartpepparkorn
1 hel vitlök
2 l rapsolja

Rotsellericrème

1 rotselleri (à ca 500 g)
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
150 g getost
50 g smör
salt

Äppelvinägrett

1 l äppelmust
ev. citron
1 dl kallpressad rapsolja

Picklat äpple

1/2 dl ättika (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 grönt äpple

Ragu

50 g bondbönor
200 g champinjoner
1 msk smör
50 g hasselnötter
100 g svartkål

Till servering

50 g riven getost

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Detta är ett recept från Månadens skörd oktober 2015. Exklusivt från Grythyttans kockstudenter.

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 7171 KJ / 1713 kCal
Fett 132 g
Salt 10 g
Kolhydrater 70.9 g
Protein 60.3 g
Läs mer om näringsvärden