Confiterad fläsksida med rotsellericrème och picklat äpple

Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
0
Confiterad fläsksida med rotsellericrème och picklat äpple

Slow Food i sin rätta bemärkelse. Läs igenom receptet i god tid innan du börjar. Fläsksidan ska stå i ugnen i tolv timmar, så påbörja tillagningen dagen innan servering. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur?

Confiterad fläsksida med rotsellericrème och picklat äpple

Ingredienser

4 portioner

Confiterad fläsksida

5 msk salt
800 g fläsksida
1 kruka timjan
4 lagerblad
10 svartpepparkorn
1 hel vitlök
2 l rapsolja

Rotsellericrème

1 rotselleri (à ca 500 g)
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
150 g getost
50 g smör
salt

Äppelvinägrett

1 l äppelmust
ev. citron
1 dl kallpressad rapsolja

Picklat äpple

1/2 dl ättika (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 grönt äpple

Ragu

50 g bondbönor
200 g champinjoner
1 msk smör
50 g hasselnötter
100 g svartkål

Till servering

50 g riven getost

Gör så här

Detta är ett recept från Månadens skörd oktober 2015. Exklusivt från Grythyttans kockstudenter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi7171 KJ / 1713 kCal
Fett132 g
Salt10 g
Kolhydrater70.9 g
Protein60.3 g

Testa liknande recept

Rostad sötpotatis och svartkål med ingefära
Betyg 4 av 5.
61 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rimlag med svartpeppar och äppelmust
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baconfräst svartkål
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brännvinsostpaj med svartkål
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svartkål i tomatkräm med parmesan
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudelwok med räkor och svartkål
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga