Confiterad fläsksida med rotsellericrème och picklat äpple
Slow Food i sin rätta bemärkelse. Läs igenom receptet i god tid innan du börjar. Fläsksidan ska stå i ugnen i tolv timmar, så påbörja tillagningen dagen innan servering. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur?
Ingredienser
4 portioner
Confiterad fläsksida
5 msk salt
800 g fläsksida
1 kruka timjan
4 lagerblad
10 svartpepparkorn
1 hel vitlök
2 l rapsolja
Rotsellericrème
1 rotselleri (à ca 500 g)
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
150 g getost
50 g smör
salt
Äppelvinägrett
1 l äppelmust
ev. citron
1 dl kallpressad rapsolja
Picklat äpple
1/2 dl ättika (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 grönt äpple
Ragu
50 g bondbönor
200 g champinjoner
1 msk smör
50 g hasselnötter
100 g svartkål
Till servering
50 g riven getost
Gör så här
Detta är ett recept från Månadens skörd oktober 2015. Exklusivt från Grythyttans kockstudenter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi7171 KJ / 1713 kCal
Fett132 g
Salt10 g
Kolhydrater70.9 g
Protein60.3 g
Kommentarer