Rotselleridipp på smörstekt levain 

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
2
Rotselleridipp på smörstekt levain 

En dipp fulladdad med umamirik rotselleri och parmesan som får smaklökarna att sjunga. Njut av rotselleridippen på ett nystekt surdegsbröd eller som tillbehör till kött, fisk, grönt. Allt!

Rotselleridipp på smörstekt levain 

Ingredienser

4 portioner

Dipp

200 g  rotselleri
1 msk  smör
3 msk  turkisk yoghurt
1/2 dl  finriven parmesan
salt
nymald svartpeppar

Till servering

4   levainbröd
1/2   ask krasse
smör (till stekning)

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Så gott! Gärna ert par droppar citron i också!

Märta

2019-03-10

Förvånad när jag smakade, såå fantastiskt gott!!! Rekomenderas verkligen. Pröva även till grillat!

Lillemor

2019-02-10

Näringsvärde per portion

Energi1161 KJ / 278 kCal
Fett18 g
Salt1.39 g
Kolhydrater22 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Rotsellerisoppa med osttoast
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smördegsflarn med rotselleri, crème fraiche och fetaost
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotselleripuré
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönkålscrème
Betyg 2.5 av 5.
96 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kassler med selleri och olivkräm
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga