Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Rotselleridipp på smörstekt levain 

En dipp fulladdad med umamirik rotselleri och parmesan som får smaklökarna att sjunga. Njut av rotselleridippen på ett nystekt surdegsbröd eller som tillbehör till kött, fisk, grönt. Allt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dipp: Skala och skär selleri i mindre bitar. Koka ca 10 minuter tills mjukt.
  2. Mixa selleri och smör med mixerstav till en slät kräm. Låt svalna. 
  3. Vänd i yoghurt och ost, salta och peppra.
  4. Till servering: Stek brödet i smör. Servera dippen på smörstekt levainbröd och toppa med klippt krasse.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Dipp
  • 200 g rotselleri
  • 1 msk smör
  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 1/2 dl finriven parmesanost
  • salt
  • nymald svartpeppar
Till servering
  • 4 levainbröd
  • 1/2 ask krasse
  • smör (till stekning)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1161 kJ / 278 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer