Rotselleridipp på smörstekt levain 

4
2
Rotselleridipp på smörstekt levain 

En dipp fulladdad med umamirik rotselleri och parmesan som får smaklökarna att sjunga. Njut av rotselleridippen på ett nystekt surdegsbröd eller som tillbehör till kött, fisk, grönt. Allt!

Rotselleridipp på smörstekt levain 

Ingredienser

4 portioner

Dipp

200 g rotselleri
1 msk smör
3 msk turkisk yoghurt
1/2 dl finriven parmesan
salt
nymald svartpeppar

Till servering

4 levainbröd
1/2 ask krasse
smör (till stekning)

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Märta

2019-03-10

Så gott! Gärna ert par droppar citron i också!

Lillemor

2019-02-10

Förvånad när jag smakade, såå fantastiskt gott!!! Rekomenderas verkligen. Pröva även till grillat!

Näringsvärde per portion

Energi 1161 KJ / 278 kCal
Fett 18 g
Salt 1.39 g
Kolhydrater 22 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden