Rostad rotselleri med spenat, pocherat Àgg och tryffelhollandaise

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Rostad rotselleri med spenat, pocherat Àgg och tryffelhollandaise

Denna rÀtt blir som den klassiska brunchrÀtten Àgg Benedict men istÀllet för bröd lÀggs tillbehören pÄ ugnsbakad rotselleri. Rotsellerin toppas med frÀst spenat, pocherat Àgg och den otroligt goda tryffelhollandaisen som passar perfekt till rotsellerin. En god och grön och samtidigt frÀsch och mÀttande rÀtt.

Rostad rotselleri med spenat, pocherat Àgg och tryffelhollandaise

Ingredienser

4 portioner
1 rotselleri (Ă  ca 800 g)
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

Pocherat Àgg

8 Àgg
2 l vatten
2 msk Àttiksprit (12 %)

Spenat

1 förp fÀrsk spenat (à 200 g)
1 gul lök
25 g smör

Tryffelhollandaise

300 g smör
3 smÄ Àggulor
1 msk citronsaft
2 msk vatten
2 krm salt
1/2 krm peppar
2 tsk tryffelolja
1 förp krasse (à 100 g)

Gör sÄ hÀr

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

NÀringsvÀrde per portion

Energi3996 KJ / 954 kCal
Fett91 g
Salt4 g
Kolhydrater14 g
Protein20 g

Testa liknande recept

  • Snabb hollandaise
    Betyg 2.6 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svÄrighetsgrad
  • Tryfferade champinjoner
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svÄrighetsgrad
  • Potatis- och selleripurĂ© med tryffel
    Betyg 4.2 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet Àr ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svÄrighetsgrad