Rostad rotselleri med spenat, pocherat Àgg och tryffelhollandaise

Denna rÀtt blir som den klassiska brunchrÀtten Àgg Benedict men istÀllet för bröd lÀggs tillbehören pÄ ugnsbakad rotselleri. Rotsellerin toppas med frÀst spenat, pocherat Àgg och den otroligt goda tryffelhollandaisen som passar perfekt till rotsellerin. En god och grön och samtidigt frÀsch och mÀttande rÀtt.

Ingredienser
4 portioner
1 rotselleri (Ă ca 800 g)
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
Pocherat Àgg
8 Àgg
2 l vatten
2 msk Àttiksprit (12 %)
Spenat
1 förp fÀrsk spenat (à 200 g)
1 gul lök
25 g smör
Tryffelhollandaise
300 g smör
3 smÄ Àggulor
1 msk citronsaft
2 msk vatten
2 krm salt
1/2 krm peppar
2 tsk tryffelolja
1 förp krasse (à 100 g)
Gör sÄ hÀr
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
NÀringsvÀrde per portion
Energi3996 KJ / 954 kCal
Fett91 g
Salt4 g
Kolhydrater14 g
Protein20 g
Kommentarer