Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Matig bagel med avokado och ägg

En avokadobagel med ägg är perfekt för dig som är i full rörelse under dagen och inte har tid att stanna upp och stå flera timmar i köket. Ett enkelt mellanmål som mättar bra när du behöver fylla på med engergi.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och kärna ur avokadon, lägg i en bunke och krossa lite grovt med en gaffel eller med baksidan av en sked.  Smaksätt med lite citron, några droppar tabasco, salt och peppar.
  2. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten, koka upp och låt sedan koka försiktigt i 4 1/2 minut. Spola äggen kalla under rinnande vatten. Skala äggen och dela i 4 delar.
  3. Dela bröden på mitten och bred ett rikligt lager med färskost på båda sidorna.
  4. Fördela avokadon på underdelen av brödet. Toppa med krasse, äggen, ett par droppar olivolja, lite salt och ett vrid med pepparkvarnen.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 små avokador
  • färskpressad citronsaft
  • 4 droppar tabasco
  • salt
  • peppar
  • 4 ägg
  • 4 bagels
  • 300 g färskost av cream cheese-typ
  • 1/2 ask vattenkrasse (à ca 50 g)
  • 1/2 kruka krasse (gärna röd shisokrasse)
  • olivolja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer