Ugnsstekt kyckling med gulbetor och getost
![Ugnsstekt kyckling med gulbetor och getost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62798/cf_259/ugnsstekt_kyckling_med_gulbetor_och_getost.jpg)
Kycklingrätt som passar utmärkt såväl till vardags som till fest. De ugnsrostade betorna och potatisarna med krispiga solroskärnor på toppen blir utmärkt tillbehör till kycklingen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2012
![Ugnsstekt kyckling med gulbetor och getost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62798/cf_259/ugnsstekt_kyckling_med_gulbetor_och_getost.jpg)
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g gulbetor
900 g sparrispotatis
1 msk olivolja
salt och peppar
100 g getost
65 g mangoldskott
4 kycklingklubbor
solroskärnor
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt ut osten mot laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut osten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2440 KJ / 548 kCal
Fett23.2 g
Kolhydrater50.2 g
Protein38.8 g
Kommentar
Härliga färger som gör en glad i höstmörkret. Verkligen gott med knapriga solrosfrön. Jag la till lite kycklingfilé för det är så tråkigt med lår..
Malin
2012-09-27