Ugnsstekt kyckling med gulbetor och getost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnsstekt kyckling med gulbetor och getost

Kycklingrätt som passar utmärkt såväl till vardags som till fest. De ugnsrostade betorna och potatisarna med krispiga solroskärnor på toppen blir utmärkt tillbehör till kycklingen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C och sätt in en långpanna.
  2. Skala gulbetorna och skär dem i klyftor. Halvera potatisen. Vänd allt i hälften av oljan och häll upp på den varma långpannan. Salta och peppra. Sätt in i ugnen ca 10 minuter.
  3. Stek kycklingen i resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Ta ut långpannan och flytta potatis och betor till ena sidan och lägg kycklingen på den andra. Strö solroskärnorna över potatisen och betorna. Stek ytterligare ca 20 minuter.
  4. Ta ut långpannan och smula över getosten.
  5. Servera kycklingen med de ugnsrostade grönsakerna och mangoldskott.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt ut osten mot laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g gulbetor
  • 900 g sparrispotatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 100 g getost
  • 65 g mangoldskott
  • 4 kycklingklubbor
  • solroskärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2440 kJ / 548 kCal