Ugnsstekt kyckling med gulbetor och getost
Kycklingrätt som passar utmärkt såväl till vardags som till fest. De ugnsrostade betorna och potatisarna med krispiga solroskärnor på toppen blir utmärkt tillbehör till kycklingen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2012
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g gulbetor
900 g sparrispotatis
1 msk olivolja
salt och peppar
100 g getost
65 g mangoldskott
4 kycklingklubbor
solroskärnor
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt ut osten mot laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut osten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2440 KJ / 548 kCal
Fett23.2 g
Kolhydrater50.2 g
Protein38.8 g
Kommentar
Härliga färger som gör en glad i höstmörkret. Verkligen gott med knapriga solrosfrön. Jag la till lite kycklingfilé för det är så tråkigt med lår..
Malin
2012-09-27