Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Majas sparrissallad

Majas sparrissallad är en härlig rätt som får sig ett fint lyft av den smakrika dressingen med ört- och vitlökssmak. Varva potatisen med sparris, sockerärter, tomater och lök före du häller på mumsig dressing och serverar med kött eller fisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta sparrispotatisen noga i ljummet vatten. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen.
  2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 6-8 min. Kyl i kallt vatten och skär i mindre bitar.
  3. Skölj, snoppa och koka sockerärterna i lättsaltat vatten 3-4 min. Kyl dem i kallt vatten och låt rinna av.
  4. Skölj och halvera tomaterna. Skala och hacka rödlöken. Skär potatisen i skivor.
  5. Varva potatisen med sparris, sockerärter, tomater och lök på ett stort fat.
  6. Mixa örter, skalad vitlök, solroskärnor, salt och peppar. Tillsätt oljan och vattnet, lite i taget. Häll dressingen över salladen. Servera salladen med rostbiff eller grillad lax.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g sparrispotatis
  • 250 g grön sparris
  • 200 g sockerärtor
  • 12 cocktailtomater
  • 1 rödlök
Dressing
  • 1 dl hackade örter (t ex bladpersilja, oregano, basilika)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk solroskärnor
  • 1 salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan