Rostad rotselleri med apelsinsmör
Gör som kockarna – släng in en hel rotselleri i ugnen och glöm bort den i några timmar. Enklare matlagning får man leta efter och sellerin blir ljuvligt mjuk och mild i smaken. Skeda över ett härligt brynt smör med apelsinsmak. Servera som ensamrätt eller som överraskande inslag på julbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013
Ingredienser
6 portioner
1 hel rotselleri (à ca 1 kg)
200 g smör
2 msk finhackad dill
finrivet skal av 1 apelsin
1 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1258 KJ / 301 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g
Kommentarer
Hur mycket innertemperatur??????
Karin
2017-12-29Hej Karin! Tror det är lättare att bara känna med en potatissticka när den är genommjuk. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-03-08Ska pröva senare, låter intressant. Apelsinsmöret till selleri blir nog gott! y@
Ywon
2017-01-26verkar gott ska pröva
Ronny
2016-06-08