Rostad rotselleri med apelsinsmör

11
3
Rostad rotselleri med apelsinsmör

Gör som kockarna – släng in en hel rotselleri i ugnen och glöm bort den i några timmar. Enklare matlagning får man leta efter och sellerin blir ljuvligt mjuk och mild i smaken. Skeda över ett härligt brynt smör med apelsinsmak. Servera som ensamrätt eller som överraskande inslag på julbordet.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Rostad rotselleri med apelsinsmör

Ingredienser

6 portioner
1
hel rotselleri (à ca 1 kg)
200 g
smör
2 msk
finhackad dill
finrivet skal av 1
apelsin
1 tsk
flingsalt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Ännu enklare? Hoppa över att bryna smöret, det blir gott ändå!

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Karin

12/29/2017

Hur mycket innertemperatur??????

Redaktionen ICAse

3/8/2018

Hej Karin! Tror det är lättare att bara känna med en potatissticka när den är genommjuk. Hälsningar Michelle

Ywon

1/26/2017

Ska pröva senare, låter intressant. Apelsinsmöret till selleri blir nog gott! y@

Ronny

6/8/2016

verkar gott ska pröva

Näringsvärde per portion

Energi 1258 KJ / 301 kCal
Fett 28 g
Salt 1 g
Kolhydrater 8 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept