Rostad rotselleri med apelsinsmör

11
3
Rostad rotselleri med apelsinsmör

Gör som kockarna – släng in en hel rotselleri i ugnen och glöm bort den i några timmar. Enklare matlagning får man leta efter och sellerin blir ljuvligt mjuk och mild i smaken. Skeda över ett härligt brynt smör med apelsinsmak. Servera som ensamrätt eller som överraskande inslag på julbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Rostad rotselleri med apelsinsmör

Ingredienser

6 portioner
1 hel rotselleri (à ca 1 kg)
200 g smör
2 msk finhackad dill
finrivet skal av 1 apelsin
1 tsk flingsalt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Ännu enklare? Hoppa över att bryna smöret, det blir gott ändå!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Karin

2017-12-29

Hur mycket innertemperatur??????

Redaktionen ICAse

2018-03-08

Hej Karin! Tror det är lättare att bara känna med en potatissticka när den är genommjuk. Hälsningar Michelle

Ywon

2017-01-26

Ska pröva senare, låter intressant. Apelsinsmöret till selleri blir nog gott! y@

Ronny

2016-06-08

verkar gott ska pröva

Näringsvärde per portion

Energi 1258 KJ / 301 kCal
Fett 28 g
Salt 1 g
Kolhydrater 8 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden