Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad pumparisotto

Här är en utsökt rostad pumparisotto som är en riktig smaksensation. Riset får smak av vitt vin som tillsammans med löken kokar ner där buljongen tillsätts lite åt gången till dess att riset fått lagom tuggmotstånd. Blanda ner pumpa och hackad rosmarin. Avnjut med en krispig sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Risotto: Skala, kärna ur och skär pumpan i mindre bitar lägg dem i en bunke. Blanda dem med olivoljan, krydda salt och peppar. Häll ut pumpan på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  3. Skala och hacka löken. Fräs den någon minut i olivoljan i en kastrull. Rör ner riset och låt det fräsa med under omrörning. Tillsätt vinet och koka ner till knappt hälften återstår. 
  4. Tillsätt sedan buljongen lite i taget under omrörning och koka tills riset är färdigt med tuggmotstånd. Späd med vatten om det behövs. 
  5. Blanda ner pumpan. Hacka rosmarinen och vänd ner.  
  6. Grovriv osten på rivjärn och rör ner den strax innan servering.
  7. Sallad: Plocka salladen och hyvla zucchinin med osthyvel eller mandolin. Rör ihop vinäger, olivolja, salt och peppar och vänd runt med grönsakerna.
  8. Servera pumparisotton med salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller byt ut den mot mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Risotto
  • 1 butternutpumpa
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 4 port arborioris
  • 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1 dl flagad grana padano ost
Sallad
  • 1 krispsallad
  • 1 zucchini
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2056 kJ / 486 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept