Rostad pumparisotto
Här är en utsökt rostad pumparisotto som är en riktig smaksensation. Riset får smak av vitt vin som tillsammans med löken kokar ner där buljongen tillsätts lite åt gången till dess att riset fått lagom tuggmotstånd. Blanda ner pumpa och hackad rosmarin. Avnjut med en krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016
Ingredienser
4 portioner
Risotto
1 butternutpumpa
2 msk olivolja
salt
peppar
1 gul lök
1 msk olivolja
4 port arborioris
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 kruka rosmarin
1 dl flagad grana padano ost
Sallad
1 krispsallad
1 zucchini
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2056 KJ / 486 kCal
Fett17 g
Salt3.6 g
Kolhydrater62 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott!
Camilla
2016-12-13Jättegott! Ska göra detta många gånger :-)
Mica
2016-01-12Gott och lättlagat!
Sofia
2015-11-07