Pumparisotto med rotfruktschips

26
2
Pumparisotto med rotfruktschips

Pumpa är höstens och vinterns grönsak. Butternut ger en nötig smak till denna risotto och parmesan bidrar med umami och sälta. För att koka risotton till perfektion: gör den härligt krämig men låt den gärna ha en kärna kvar i riskornen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Pumparisotto med rotfruktschips

Ingredienser

4 portioner
2
schalottenlökar
1
vitlöksklyfta
350 g
pumpakött (t ex butternut)
6 msk
olivolja
1 dl
hackad salvia
1 - 2 krm
chiliflakes
-
salt
-
peppar
ca 1 1/2 l
höns- eller grönsaksbuljong
4 dl
arborioris eller annat risottoris
1 dl
vitt vin
25 g
smör
50 g
riven parmesanost

Till servering

ca 50 g
rotfruktschips

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Emilio

2021-01-22

Mycket god fast lite för små portioner

Sandra

2020-11-09

Så supergott! Använde ett Riesling vin i och till maten som förhöjde smakerna och verkligen gav de ett extra lyft!

Näringsvärde per portion

Energi 3487 KJ / 822 kCal
Fett 35 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 103 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept