Pumparisotto med rotfruktschips
Pumpa är höstens och vinterns grönsak. Butternut ger en nötig smak till denna risotto och parmesan bidrar med umami och sälta. För att koka risotton till perfektion: gör den härligt krämig men låt den gärna ha en kärna kvar i riskornen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
350 g pumpakött (t ex butternut)
6 msk olivolja
1 dl hackad salvia
1 - 2 krm chiliflakes
salt
peppar
ca 1 1/2 l höns- eller grönsaksbuljong
4 dl arborioris eller annat risottoris
1 dl vitt vin
25 g smör
50 g riven parmesan
Till servering
ca 50 g rotfruktschips
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3487 KJ / 822 kCal
Fett35 g
Salt3.5 g
Kolhydrater103 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Stod en kille och lagade denna på Ica Kvantum, barnen och jag tog en varsin smakportion. Tumme upp av samtliga! Ska lagas hemma.
Karin
2023-11-02Jättegott! Efter att ha tillverkat en pumpagubbe och gjort puré på innehållet, blandade jag i några deciliter puré i buljongen. Blir jättebra!!
Maria
2022-10-29Mycket god fast lite för små portioner
Emilio
2021-01-22