Pumpa är höstens och vinterns grönsak. Butternut ger en nötig smak till denna risotto och parmesan bidrar med umami och sälta. För att koka risotton till perfektion: gör den härligt krämig men låt den gärna ha en kärna kvar i riskornen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Efter att ha tillverkat en pumpagubbe och gjort puré på innehållet, blandade jag i några deciliter puré i buljongen. Blir jättebra!!
Maria
2022-10-29Mycket god fast lite för små portioner
Emilio
2021-01-22Så supergott! Använde ett Riesling vin i och till maten som förhöjde smakerna och verkligen gav de ett extra lyft!
Sandra
2020-11-09