Rostad pumpacurry med kokos och rimmad gurka

7
2
Rostad pumpacurry med kokos och rimmad gurka

Butternutpumpa passar utmärkt i en krämig currygryta, du rostar den först för att få perfekt yta och sen blandar du den tillsammans med lök, spiskummin, gurkmeja och kokosmjölk. Servera med snabblagad rimmad gurka, nykokt ris samt en len yoghurtsås. Smaklig pumpa önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2019

Rostad pumpacurry med kokos och rimmad gurka

Ingredienser

4 portioner

Pumpa

1
butternutpumpa (1 pumpa motsvarar ca 1 kg)
2 msk
olivolja
-
salt
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1 1/2 tsk
spiskummin
1 tsk
gurkmeja
400 ml
kokosmjölk
1/2 dl
pesto arrabbiata

Rimmad gurka

1
gurka
saften av 1
lime
1/2 tsk
salt
4
port ris

Yoghurtsås

2 dl
matyoghurt
1 tsk
honung
1 tsk
olivolja
2 krm
salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Ont om tid? Fräs pumpan med löken utan att rosta den först. Grytan får en mildare smak men går snabbare. Låt då koka tills pumpan är mjuk, ca 10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Ann-sofie

10/12/2020

Fantastiskt gott! Dock hade jag råkat köpa kokosgrädde istället och jag hade tre gånger så mycket av kryddorna. Tog också hela burken på 130 gram med arrabiata och en annan sorts pumpa (white ghost) men barnen bara åt och åt! Ny favorit helt klart.

Adriana

3/17/2019

Mycket god men all kokos (mjölk och flingor) maxar hjärtdåliga fetter

Näringsvärde per portion

Energi 2969 KJ / 710 kCal
Fett 40 g
Salt 3.75 g
Kolhydrater 69 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept