Rostad pumpacurry med kokos och rimmad gurka
Butternutpumpa passar utmärkt i en krämig currygryta, du rostar den först för att få perfekt yta och sen blandar du den tillsammans med lök, spiskummin, gurkmeja och kokosmjölk. Servera med snabblagad rimmad gurka, nykokt ris samt en len yoghurtsås. Smaklig pumpa önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2019
Ingredienser
4 portioner
Pumpa
1 butternutpumpa (1 pumpa motsvarar ca 1 kg)
2 msk olivolja
salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
400 ml kokosmjölk
1/2 dl pesto arrabbiata
Rimmad gurka
1 gurka
saften av 1 lime
1/2 tsk salt
4 port ris
Yoghurtsås
2 dl matyoghurt
1 tsk honung
1 tsk olivolja
2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2969 KJ / 710 kCal
Fett40 g
Salt3.75 g
Kolhydrater69 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den blev ingen höjdare. Behöver verkligen mer kryddor och hetta. Mer spiskummin, gurkmeja och gärna chilliflakes och färsk riven ingefära Onödigt med yoghurt såsen om den är inte stark.
Patricia
2022-01-29Fantastiskt gott! Dock hade jag råkat köpa kokosgrädde istället och jag hade tre gånger så mycket av kryddorna. Tog också hela burken på 130 gram med arrabiata och en annan sorts pumpa (white ghost) men barnen bara åt och åt! Ny favorit helt klart.
Ann-sofie
2020-10-12Mycket god men all kokos (mjölk och flingor) maxar hjärtdåliga fetter
Adriana
2019-03-17