Pumpagryta med curry och aubergine

7
2 Klimatsmart
Pumpagryta med curry och aubergine

Krämig och smakrik gryta kommer lastat! Här är det allt från butternutpumpa, aubergine och andra grönsaker som kokas upp i kokosmjölk och grönsaksbuljong. Bäst passar sig grytan ihop med lite naanbröd och salta jordnötter som hackas och strös över!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021

Pumpagryta med curry och aubergine

Ingredienser

4 portioner
1
butternutpumpa (à ca 900 g)
1
rödlök
1
röd paprika
1
aubergine (à ca 300 g)
1
röd peppar (chili)
1 tsk
olja
2 tsk
curry
1/2 tsk
spiskummin
400 ml
kokosmjölk
5 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2
påse salladslök (à 125 g)
2 dl
salta jordnötter
1
kruka koriander
1
förp naanbröd (à 260 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd.
Gör mjölksproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd.

Gör så här

Tips

Strö lite riven ost på bröden och värm dem i ugnen.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Carin

2021-04-03

Jag använde fler buljongtärningar och mer chili och salt så blev den inte så söt.

Susanne

2021-02-24

Alldeles för mesiga smaker. Bara sött och lent. Fattas sälta och textur. Uppfattades mest som en tjock soppa av barnen. Brödet och jordnötterna räddade den middagen..

Näringsvärde per portion

Energi 3028 KJ / 723 kCal
Fett 45 g
Salt 2.45 g
Kolhydrater 54 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept