Pumpagryta med curry och aubergine

Krämig och smakrik gryta kommer lastat! Här är det allt från butternutpumpa, aubergine och andra grönsaker som kokas upp i kokosmjölk och grönsaksbuljong. Bäst passar sig grytan ihop med lite naanbröd och salta jordnötter som hackas och strös över!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2022

Ingredienser
4 portioner
1 butternutpumpa (à ca 900 g)
1 rödlök
1 röd paprika
1 aubergine (à ca 300 g)
1 röd peppar (chili)
1 tsk olja
2 tsk curry
1/2 tsk spiskummin
400 ml kokosmjölk
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
2 dl salta jordnötter
1 kruka koriander
1 förp naanbröd (à 260 g)
Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3028 KJ / 723 kCal
Fett45 g
Salt2.45 g
Kolhydrater54 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
På tok för lite kryddor. Smakade mest kokosmjölk. Men med lite extra av allt så blev det bra😊
A-c
2022-09-01Matig och krämig soppa med goda smaker.
Emil
2021-09-25Jag använde fler buljongtärningar och mer chili och salt så blev den inte så söt.
Carin
2021-04-03