Pumpagryta i kokosmjölk med yoghurt

3
3 Klimatsmart
Pumpagryta i kokosmjölk med yoghurt

Oavsett om du är en pumpa-lover eller ej så är detta recept en höjdare! Butternutpumpan får koka i en tikka-masaladoftande gryta, och passande nog äts den med yoghurt och lite naanbröd!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2021

Pumpagryta i kokosmjölk med yoghurt

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
1 butternutpumpa (à 900 g)
2 bakpotatisar
2 röda paprikor
1 msk olja
1 påse tikka masala kryddblandning (à 35 g)
500 g passerade tomater
400 ml kokosmjölk
salt
peppar
1 förp färsk naanbrödsdeg (à 400 g)
1/2 förp koriander (à 20 g)
2 dl matyoghurt

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt naanbröd mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri:byt naanbröd mot laktosfritt bröd och välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut naanbröd och matyoghurt till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Lina

2021-11-21

Förvånansvärt gott :)

Emma

2021-11-17

Jättegott och uppskattat av alla i familjen. Kokade grytan i 30 min istället för 15 och det blev jättebra. Nästa gång kommer vi ha mer naan bröd.

Sara

2021-11-17

Jättegott och fräscht! Men fick tillsätta mycket mer vätska för att det skulle kunna koka.

Näringsvärde per portion

Energi 2963 KJ / 706 kCal
Fett 29 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 90 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept