Rostad pumpa och kyckling med ost- och rosmarincreme

6
0
Rostad pumpa och kyckling med ost- och rosmarincreme

När höstmörkret kryper inpå är det skönt att tända ljus och laga till en festlig måltid. Kanske har du själv skördat potatisen och pumpan som rostas i ugnen? Tillsammans med kycklingen och den rosmarindoftande crèmen är detta en middagsrätt med hög mysfaktor.

Skriv ut
Rostad pumpa och kyckling med ost- och rosmarincreme

Ingredienser

4 portioner

Rostad pumpa

1
butternutpumpa
500 g
potatis
2 msk
olivolja
-
salt och svartpeppar
ca 600 g
kycklinglårfilé

Ost- och rosmarincréme

2 dl
riven lagrad ost (te x brännvinsost)
2 tsk
hackad färsk rosmarin (2 tsk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
250 g
kvarg (0,1%)
1
huvud hjärtsallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2107 KJ / 503 kCal
Fett 23 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 24 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept