Rostad pumpa och kyckling med ost- och rosmarincreme
När höstmörkret kryper inpå är det skönt att tända ljus och laga till en festlig måltid. Kanske har du själv skördat potatisen och pumpan som rostas i ugnen? Tillsammans med kycklingen och den rosmarindoftande crèmen är detta en middagsrätt med hög mysfaktor.
Ingredienser
4 portioner
Rostad pumpa
1 butternutpumpa
500 g potatis
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
ca 600 g kycklinglårfilé
Ost- och rosmarincréme
2 dl riven lagrad ost (te x brännvinsost)
2 tsk hackad färsk rosmarin (2 tsk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
250 g kvarg (0,1%)
1 huvud hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2107 KJ / 503 kCal
Fett23 g
Salt0.5 g
Kolhydrater24 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer