Risotto med butternutpumpa och spenat
Krämig och god, precis som en risotto ska vara, blir denna risotto som serveras med ugnsrostad butternutpumpa som kryddas med färsk rosmarin. Servera risotton med krispigt stekt ostronskivling och knapriga hasselnötter.
Ingredienser
4 portioner
Risotto
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
2 kvistar färsk repad rosmarin
2 msk olivolja
3 dl arborio- eller carnaroliris
2 dl torrt vitt matlagningsvin
salt
nymald svartpeppar
50 g smör
2 dl finriven parmesan
1 förp babyspenat (à 65 g)
Rostad pumpa
1 butternutpumpa (à ca 1 kg)
1 kvist färsk repad rosmarin
2 msk olivolja
Till servering
1 förp ostronskivling (à 150 g)
2 msk olivolja
1 dl rostade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3324 KJ / 734 kCal
Fett48 g
Salt2 g
Kolhydrater66 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt gott
Sabina
2024-11-16Att rekommendera
Rose-marie
2024-09-21Gott! Men hade gått minst lika bra med champinjoner istället för ostronskivling.
Johanna
2024-08-05