Risotto med butternutpumpa och spenat

5
0
Risotto med butternutpumpa och spenat

Krämig och god, precis som en risotto ska vara, blir denna risotto som serveras med ugnsrostad butternutpumpa som kryddas med färsk rosmarin. Servera risotton med krispigt stekt ostronskivling och knapriga hasselnötter.

Risotto med butternutpumpa och spenat

Ingredienser

4 portioner

Risotto

10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
2 kvistar färsk rosmarin
2 msk olivolja
3 dl arborio- eller carnaroliris
2 dl torrt vitt matlagningsvin
salt
nymald svartpeppar
50 g smör
2 dl finriven parmesan
1 förp babyspenat (à 65 g)

Rostad pumpa

1 butternutpumpa (à ca 1 kg)
1 kvist färsk repad rosmarin
2 msk olivolja

Till servering

1 förp ostronskivling (à 150 g)
2 msk olivolja
1 dl rostade hasselnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3324 KJ / 734 kCal
Fett 48 g
Salt 2 g
Kolhydrater 66 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden