Rostad pumpa med purpurkål och matvete

1
0 Klimatsmart
Rostad pumpa med purpurkål och matvete

Ugnsrostad pumpa som smaksätts med timjan och serveras tillsammans med snabbrostad purpurkål, matvete och vitlökscrème. Det hela toppas med rostade hasselnötter och granatäpple. Vi säger bara bon appétit!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021

Rostad pumpa med purpurkål och matvete

Ingredienser

4 portioner
1 butternutpumpa (à ca 750 g)
2 msk olja
1/2 kruka timjan
3 vitlöksklyftor (används till cremé fraichen)
salt
peppar
200 g purpurkål
4 port matvete
1/2 dl rostade hasselnötter
1 granatäpple
2 dl crème fraiche
65 g röd mangold

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2094 KJ / 506 kCal
Fett 31 g
Salt 1 g
Kolhydrater 40 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden