Rostad pumpa med purpurkål och matvete
Ugnsrostad pumpa som smaksätts med timjan och serveras tillsammans med snabbrostad purpurkål, matvete och vitlökscrème. Det hela toppas med rostade hasselnötter och granatäpple. Vi säger bara bon appétit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021
Ingredienser
4 portioner
1 butternutpumpa (à ca 750 g)
2 msk olja
1/2 kruka timjan
3 vitlöksklyftor (används till cremé fraichen)
salt
peppar
200 g purpurkål
4 port matvete
1/2 dl rostade hasselnötter
1 granatäpple
2 dl crème fraiche
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2094 KJ / 506 kCal
Fett31 g
Salt1 g
Kolhydrater40 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer