Rostad pumpa med purpurkål och matvete

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0Klimatsmart
Rostad pumpa med purpurkål och matvete

Ugnsrostad pumpa som smaksätts med timjan och serveras tillsammans med snabbrostad purpurkål, matvete och vitlökscrème. Det hela toppas med rostade hasselnötter och granatäpple. Vi säger bara bon appétit!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021

Rostad pumpa med purpurkål och matvete

Ingredienser

4 portioner
1 butternutpumpa (à ca 750 g)
2 msk olja
1/2 kruka timjan
3 vitlöksklyftor (används till cremé fraichen)
salt
peppar
200 g purpurkål
4 port matvete
1/2 dl rostade hasselnötter
1 granatäpple
2 dl crème fraiche
65 g röd mangold

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2094 KJ / 506 kCal
Fett31 g
Salt1 g
Kolhydrater40 g
Protein11 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grane Cuotte (Kokt Vete)
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostad pumpa med granatäpple och vitlöksdipp
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Granatäppelsirap
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brysselkål med granatäpple och salvia
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bowl med sötpotatis, kikärtor och fetaost
Betyg 4.3 av 5.
84 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fryst yoghurtbräck med granatäpple och pepparkakor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga