ÖVER 60 MIN | Medel

Fryst yoghurtbräck med granatäpple och pepparkakor

Frysta yoghurtbräck med smak av granatäpple och pepparkaka passar perfekt som enkelt mellanmål eller när du bara är sugen på något som är lite sött. Granatäppelkärnorna bidrar med lite syrlighet och de krossade pepparkakorna på toppen ger yoghurtbräcketet fin kryddighet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela granatäpplet och pilla ur kärnorna (eller tina frysta kärnor).
  2. Blanda yoghurt, honung och granatäppelkärnorna. Lägg ett bakplåtspapper på en bricka eller en tallrik, ca 20x20 cm stor. Bred ut massan på bakplåtspappret.
  3. Krossa pepparkakorna och strö över. Sätt in i frysen, minst två timmar.
  4. Bryt bräcket i bitar och servera.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt och pepparkakor.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av yoghurt och pepparkakor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 granatäpple (1/2 granatäpple motsvarar ca 1/2 dl frysta granatäppelkärnor)
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk honung
  • 3 pepparkakor