Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Bowl med saffranskokt matvete och grönsaker

En bowl med grönsaker i regnsbågens färger är både snyggt och smart att äta. Fyll skålen med picklad rödkål, morötter, sockerärtor, mangold och matvete, toppa med hasselnötter. En dressing med sting ger sedan bowlen ett fint smaklyft. Extra hungrig? Lägg till ett ägg, lite lax eller kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp ättika, socker, vatten och salt.
  2. Ansa och strimla rödkålen fint. Lägg rödkålen i ättikslagen och koka upp. Låt stå ca 1 timme. 
  3. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med grönsaksfond och saffran.
  4. Ansa och skiva morötterna. Strimla sockerärtorna.
  5. Dressing: Riv pepparroten. Blanda pepparrot, crème fraiche och senap. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Hacka nötterna grovt. Häll av rödkålen i ett durkslag.
  7. Lägg matvetet i botten på portionsskålar. Lägg rödkål, morötter, sockerärtor och mangold på matvetet. Toppa med nötterna. 
  8. Till servering: Servera med pepparrotsdressingen. Lägg ev. till valfritt serveringsförslag.

För alla

Kontrollera noga innehållet i grönsaksfonden.
Gör glutenfri: byt matvete mot glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägg vid servering.

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 krm salt
  • ca 200 g rödkål
  • 4 port matvete
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1/2 g saffran
  • 2 knippmorötter
  • 150 g sockerärtor
Pepparrotsdressing
  • 4 msk färskriven pepparrot
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 75 g mangold
Serveringsförslag
  • mjukkokta ägg
  • varmrökt lax eller grillad kyckling
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2028 kJ / 486 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer