Rostad pumpa med lax och hasselnötter
Denna härliga rätt bjuder på goda smaker och spännande textur. Krämig pumpa får rostas i ugn för att få fram mer smak, och serveras ihop med len lax, knapriga små hasselnötter och en syrlig sås!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021
Ingredienser
4 portioner
Pumpa
1 butternutpumpa (à ca 700 g)
1 msk olivolja
salt
peppar
2 krm chilipulver
500 g laxfilé
Bulgur
4 port bulgur eller annat gryn
1/4 påse färsk spenat (à 200 g)
1 dl skalade rostade hasselnötter
Sås
1/2 citron
2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3247 KJ / 775 kCal
Fett49 g
Salt3 g
Kolhydrater40 g
Protein38 g
Kommentarer
Lättlagat och jättegott. Jag hade couscous istället för bulgur.
Deborah
2023-09-25Det ser jättegott ut men jag tycker att det är märkligt att man föreslår bulgur i en glutenfri kasse!
Pia sophie
2020-03-06Hej Pia Sophie! Det kan se lite märkligt ut, men det finns glutenfri bulgur som fungerar perfekt i detta recept. Och ja det är en jättegod maträtt :) Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-06