Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad pumpa med hasselnötter

Servera rostad pumpa med hasselnötter och du har en rätt som garanterat uppskattas av många. Pumpan steks tillsammans med vitlök i ugnen där den får en gyllenbrun och krispig yta. Såsen görs på färsk timjan där bladen repas för att bringa fram smakerna ytterligare. Blanda med bulgur, toppa med hasselnötter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Pumpa: Skala pumpan. Dela och skrapa ur kärnorna med en sked. Skär den i klyftor och blanda med pressad vitlök, olja, salt och peppar. Lägg pumpan på en plåt. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Koka grynen enligt anvisningen på förpackningen med buljong istället för vatten. 
  4. Sås: Repa timjanbladen. Skölj citronen och riv det yttersta av skalet. Blanda citronskal och timjan med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  5. Pumpa: Skala morötterna och hyvla dem tunt till långa remsor med mandolin eller osthyvel. Ansa, skölj och skiva salladslöken tunt.
  6. Vänd morötter, salladslök och spenat med citronsaft och olivolja, smaka av med salt och peppar.
  7. Till servering: Blanda grönsakerna med pumpa och servera med bulgur, sås och hasselnötter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Pumpa
  • 1 butternutpumpa (1 pumpa motsvarar ca 1kg)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Bulgur
  • 4 port bulgur (eller annat gryn)
  • grönsaksbuljong (på tärning eller fond)
Sås
  • 1/2 kruka timjan
  • skalet av 1 citron
  • 2 dl crème fraiche
Pumpa
  • 2 morötter
  • 125 g salladslök
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
Till servering
  • 1 dl skalade hasselnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1625 kJ / 389 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept