Rostad pumpa med hasselnötter
Servera rostad pumpa med hasselnötter och du har en rätt som garanterat uppskattas av många. Pumpan steks tillsammans med vitlök i ugnen där den får en gyllenbrun och krispig yta. Såsen görs på färsk timjan där bladen repas för att bringa fram smakerna ytterligare. Blanda med bulgur, toppa med hasselnötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016
Ingredienser
4 portioner
Pumpa
1 butternutpumpa (1 pumpa motsvarar ca 1kg)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt och peppar
Bulgur
4 port bulgur (eller annat gryn)
grönsaksbuljong (på tärning eller fond)
Sås
1/2 kruka timjan
skalet av 1 citron
2 dl crème fraiche
Pumpa
2 morötter
125 g salladslök
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
1 msk citronsaft
2 msk olivolja
Till servering
1 dl skalade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1625 KJ / 389 kCal
Fett21 g
Salt1.98 g
Kolhydrater37 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott, en ny favorit! Testade att ringla honung över morotsskivorna och rosta de i ugnen i ca 15 min innan jag blandade ner det med salladen. Vart riktigt gott med lite sötma!
Lina
2021-01-21Överraskande gott!
Marie
2015-10-22Hej Agneta! Vad kul! Den som väntar på något gott... :) Hälsningar, Veronica
Redaktionen
2015-09-18