UNDER 30 MIN | Enkel

Curryrostad blomkål i salladsblad

Suveränt grilltillbehör som passar till det mesta. När blomkålen tillagas sprids en fantastisk doft. Servera gärna den curryrostade blomkålen i salladsblad med en klick naturell yoghurt. Toppa med rostade pumpakärnor.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ansa och skär blomkålen i medelstora buketter. Lägg buketterna på en bakpappersklädd plåt.
  3. Vispa ihop rapsolja med curry, vitlök, salt och peppar. 
  4. Häll curryoljan över blomkålen och blanda runt. Rosta i mitten av ugnen 15–20 minuter. 
  5. Servera i salladsblad och toppa med rostade pumpakärnor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 blomkål (à 500 g)
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk curry
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 2 dl naturell yoghurt (3%)
  • rostade pumpakärnor
  • salladsblad

Näringsvärde
Per portion

Energi 1022 kJ / 244 kCal