Curryrostad blomkål i salladsblad

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
1
Curryrostad blomkål i salladsblad

Suveränt grilltillbehör som passar till det mesta. När blomkålen tillagas sprids en fantastisk doft. Servera gärna den curryrostade blomkålen i salladsblad med en klick naturell yoghurt. Toppa med rostade pumpakärnor.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Curryrostad blomkål i salladsblad

Ingredienser

4 portioner
1   blomkål (à 500 g)
1/2 dl  rapsolja
1 msk  curry
1   riven vitlöksklyfta
1 tsk  salt
1/2 tsk  peppar
2 dl  naturell yoghurt (3%)
rostade pumpakärnor
salladsblad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Verkligen god. Rostade pumpkärnor gjorde jag m salt och garam masala. Gott!

Karin

2017-08-17

Näringsvärde per portion

Energi1022 KJ / 244 kCal
Fett19 g
Salt1.81 g
Kolhydrater9 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Sallad med rostad blomkål, apelsin och pumpakärnor
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sötpotatis och blomkål i ugn med kryddkorv
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Råhyvlad blomkål med ägg och dijonsmetana
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varmrökt lax med citronpicklad blomkål och örtmajo
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkål- och purjolökssoppa med pumpafrön
Betyg 3.4 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga