Curryrostad blomkål i salladsblad

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
1
Curryrostad blomkål i salladsblad

Suveränt grilltillbehör som passar till det mesta. När blomkålen tillagas sprids en fantastisk doft. Servera gärna den curryrostade blomkålen i salladsblad med en klick naturell yoghurt. Toppa med rostade pumpakärnor.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Curryrostad blomkål i salladsblad

Ingredienser

4 portioner
1   blomkål (à 500 g)
1/2 dl  rapsolja
1 msk  curry
1   riven vitlöksklyfta
1 tsk  salt
1/2 tsk  peppar
2 dl  naturell yoghurt (3%)
rostade pumpakärnor
salladsblad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Verkligen god. Rostade pumpkärnor gjorde jag m salt och garam masala. Gott!

Karin

2017-08-17

Näringsvärde per portion

Energi1022 KJ / 244 kCal
Fett19 g
Salt1.81 g
Kolhydrater9 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sötpotatis och blomkål i ugn med kryddkorv
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Sallad med rostad blomkål, apelsin och pumpakärnor
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad blomkål med currydipp
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkål- och purjolökssoppa med pumpafrön
Betyg 3.4 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga