Rostad potatissallad

40
7 Klimatsmart
Rostad potatissallad

Denna rostade potatissallad är ett fräscht recept på en matig sallad som andas sommar. Delikatesspotatisar, salladslök, rädisor och sparris som kryddas med gräslök och persilja får en fin avslutning med lite salladsdressing på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Rostad potatissallad

Ingredienser

10 portioner

Dressing

1 dl olivolja
2 msk vatten
2 msk vinäger
1 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 salladslökar
1 knippe rädisor
2 buntar grön sparris (à 125 g)
2 kg delikatesspotatis
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
3/4 dl skuren gräslök
1/2 dl grovhackad persilja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Gör så här

Dagen före festen

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Petra

2020-08-27

Fråga? Ska man ställa sparrisen tillsammans med dressingen i kylen över natten om man gör detta dagen före? El ska det stå framme? Kan man lika gärna göra de momenten samma dag?

Redaktionen ICAse

2020-08-31

Hej Petra! Tack för din fråga. Receptet var lite otydligt tidigare, vi har nu förtydligat "gör så här" texten. Dressingen och grönsakerna ska förvaras för sig i kylen över natten. Du kan också göra allt samma dag, vi har delat upp receptet ifall man vill förbereda. Hälsningar Elina

Linda

2017-06-22

Den här potatissalladen är verkligen god. Jag serverade den lite ljummen och den uppskattades mycket.

Carina

2012-08-06

Hittade just detta goda recept som jag använde vid vår sons student 2009, kul! Salladen är hur god som helst, fräsch och somrig. Nu väntas större fest igen, och jag använder den GÄRNA igen.

Näringsvärde per portion

Energi 978 KJ / 235 kCal
Fett 12 g
Salt 1 g
Kolhydrater 26 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden