Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rostad potatissallad

Denna rostade potatissallad är ett fräscht recept på en matig sallad som andas sommar. Delikatesspotatisar, salladslök, rädisor och sparris som kryddas med gräslök och persilja får en fin avslutning med lite salladsdressing på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Blanda samman dressingen. Strimla salladslöken och skiva rädisorna. Skala och koka sparrisen 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och kyl genast i kallt vatten så den behåller sin gröna färg. Dela sparrisen på längden.
  2. Tidigt på festdagen: Sätt ugnen på 225°C.
  3. Picka potatisen, dela stora i halvor. Lägg i en långpanna. Ringla över oljan. Vänd runt. Strö över flingsaltet. Stek i ca 30 minuter mitt i ugnen. Låt stå framme.
  4. 3 timmar före servering: Blanda potatis, lök, rädisor, sparris, gräslök och persilja. Häll över dressingen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 kg delikatesspotatis
  • 4 salladslökar
  • 1 knippe rädisor
  • 2 buntar grön sparris (à 125 g)
  • 3/4 dl skuren gräslök
  • 1/2 dl grovhackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 978 kJ / 235 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept