Rostad potatissallad
Denna rostade potatissallad är ett fräscht recept på en matig sallad som andas sommar. Delikatesspotatisar, salladslök, rädisor och sparris som kryddas med gräslök och persilja får en fin avslutning med lite salladsdressing på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009
Ingredienser
10 portioner
Dressing
1 dl olivolja
2 msk vatten
2 msk vinäger
1 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 salladslökar
1 knippe rädisor
2 buntar grön sparris (à 125 g)
2 kg delikatesspotatis
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
3/4 dl skuren gräslök
1/2 dl grovhackad persilja
Gör så här
Dagen före festen
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi978 KJ / 235 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater26 g
Protein4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej! Vilken sorts vinäger?
Anna
2024-08-21Hej Anna! Röd eller vitvinsvinäger passar bra! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-08-22Fråga? Ska man ställa sparrisen tillsammans med dressingen i kylen över natten om man gör detta dagen före? El ska det stå framme? Kan man lika gärna göra de momenten samma dag?
Petra
2020-08-27Hej Petra! Tack för din fråga. Receptet var lite otydligt tidigare, vi har nu förtydligat "gör så här" texten. Dressingen och grönsakerna ska förvaras för sig i kylen över natten. Du kan också göra allt samma dag, vi har delat upp receptet ifall man vill förbereda. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-31Den här potatissalladen är verkligen god. Jag serverade den lite ljummen och den uppskattades mycket.
Linda
2017-06-22