Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Patatas med chilimajonnäs

Patatas, eller små potatisar, med chilimajonnäs är en fin liten rätt som du kan bjuda på till buffén. Det är små delikatesspotatisar som steks och saltas innan de serveras med en hemmagjord majonnäs, som fått ett skönt sting av chili.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba och skölj potatisen väl i ljummet vatten. Koka potatisen halvfärdig i lättsaltat vatten i en kastrull ca 10 min. Låt potatisen rinna av och kallna.
  2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Stek de hela potatisarna runt om tills de fått fin färg och blivit mjuka. Salta potatisen.
  3. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Blanda ägg, chili, senap, vinäger och salt i en matberedare eller mixer. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Mixa till tjock sås. Servera den varma potatisen med chilimajonnäsen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 förp delikatesspotatis eller småpotatisar (à 500 g)
  • 3 msk olja
  • 1 1/2 tsk gourmetsalt
Majonnäs
  • 1 röd eller grön chili
  • 1 ägg
  • 1/2 msk vinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 dl olja
  • tsk senap
Lägg till i inköpslistan