Lammkorv med potatis- och kronärtskockssallad
Vårig sallad med grön sparris, sockerärter och kronärtskockshjärtan. Krispiga rädisor och delikatesspotatis gör salladen matig. Dressingen på dijonsenap och dill blir pricken över i. Perfekt till lammkorv eller grillat.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
4 portioner
500 g delikatesspotatis tex ratte eller apache
250 g grön sparris
150 g sockerärtor
400 g kronärtskockshjärtan
1 dl olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 dl finskuren dill
150 g rädisor
65 g späda salladsblad
400 g rå lammkorv (se länk nedan under steg 6)
olja till stekning
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2760 KJ / 660 kCal
Fett44 g
Salt3.54 g
Kolhydrater37 g
Protein25 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod potatissallad. Mkt krämig och god kombo av gröna saker.
Åsa
2020-07-01Mumma!
Louice
2020-04-12