Rostad potatispuré

Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
1
Rostad potatispuré

Den här lyxiga purén serverade Johan Backeus när han vann Årets kock 2017. Potatispurén får en överraskande god smak av rostade potatisskal. Inget för vardagsmiddagen kanske, men perfekt till nyårsfesten.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Rostad potatispuré

Ingredienser

4 portioner
900 g mandelpotatis
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk (3%)
50 - 100 g rumsvarmt smör
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat

Kommentar

Hej, Det är helt fel mängd angivet för grädd/mjölken. Lagade detta på nyårsafton och fick minska potatis mängden med ca 700g samt dubbla mängden grädd/mjölk för att få något som liknade en puré.

Daniel

2023-01-01

Näringsvärde per portion

Energi2510 KJ / 601 kCal
Fett42 g
Salt2.13 g
Kolhydrater45 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Mandelpotatismospuré med gräslök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Selleripuré
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Flankstek med parmesanpotatispuré och basilikasås
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Potatis- och selleripuré med tryffel
Betyg 4.2 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Puré som på krogen
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläsksida med palsternacka, äpple & cidervinägersenapssky
Betyg 3.4 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga