Rostad potatispuré

13
0
Rostad potatispuré

Den här lyxiga purén serverade Johan Backeus när han vann Årets kock 2017. Potatispurén får en överraskande god smak av rostade potatisskal. Inget för vardagsmiddagen kanske, men perfekt till nyårsfesten.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Rostad potatispuré

Ingredienser

4 portioner
900 g
mandelpotatis
2 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk (3%)
50 - 100 g
rumsvarmt smör
-
salt

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, mjölk och matfett.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2510 KJ / 601 kCal
Fett 42 g
Salt 2.13 g
Kolhydrater 45 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept