Rostad potatispuré
Den här lyxiga purén serverade Johan Backeus när han vann Årets kock 2017. Potatispurén får en överraskande god smak av rostade potatisskal. Inget för vardagsmiddagen kanske, men perfekt till nyårsfesten.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g mandelpotatis
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk (3%)
50 - 100 g rumsvarmt smör
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2510 KJ / 601 kCal
Fett42 g
Salt2.13 g
Kolhydrater45 g
Protein8 g
Kommentar
Hej, Det är helt fel mängd angivet för grädd/mjölken. Lagade detta på nyårsafton och fick minska potatis mängden med ca 700g samt dubbla mängden grädd/mjölk för att få något som liknade en puré.
Daniel
2023-01-01