Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rostad potatispuré

Den här lyxiga purén serverade Johan Backeus när han vann Årets kock 2017. Potatispurén får en överraskande god smak av rostade potatisskal. Inget för vardagsmiddagen kanske, men perfekt till nyårsfesten.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj och skala potatisen. Lägg skalet på en ugnsplåt. Rosta det i ugnen ca 30 minuter. Rör runt några gånger. Skalet skall bli krispigt och riktigt välrostat med inte bränt.
  3. Blanda grädde och mjölk. Häll det över skalet. Koka 15–20 minuter i ugnen.
  4. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och pressa genom en potatispress.
  5. Sila ner 3/4 av gräddmjölken i potatismassan. Den blir väldigt lös, så låt blandningen småkoka en stund. Rör då och då så att det inte bränns. Tillsätt ev resten av gräddmjölken. Rör ner smöret och smaka av med salt.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, mjölk och matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mandelpotatis
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2510 kJ / 601 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer