Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mandelpotatismospuré med gräslök

Detta smarriga och krämiga mos av fin mandelpotatis, grädde, mjölk och gräslök går snabbt att tillaga. Rör bara ihop mosad potatis med de andra ingredienserna och bjud sedan din på goda mandelpotatismospuré med gräslök till bakade rotfrukter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen. Pressa eller mosa den.
  2. Blanda i grädde, mjölk och en smörklick. Krydda med salt och peppar och rör i gräslöken.
  3. Garnera gärna med lite gräslök och vitpeppar från kvarnen. Servera potatispurén till t ex ugnbakade rotfrukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g mandelpotatis
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 msk smör
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan