Majkens kaviarägg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Majkens kaviarägg

Kaviarägg, en klassiker på julbordet med de delade ägghalvorna som toppas med en röra på kaviar och vispad grädde. I denna röra blandar du även lök, gräslök och peppar i gräddblandningen som redan fått smak av kaviaren.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela äggen i halvor. Vispa grädde (ej för hårt). Blanda med finhackad gul lök och orökt kaviar, lite vitpeppar samt finskuren gräslök till lagom
    krämig, fast konsistens.
  2. Klicka på ägghalvorna och servera med sillen och de andra fiskprylarna på julbordet. Hårt bröd till är ett måste.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 hårdkokta ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 2 msk orökt kaviar
  • vitpeppar
  • 1 msk finskuren gräslök
Lägg till i inköpslistan