Rostad potatis med krämig tonfiskröra

Här kommer en lättlagad vardagsrätt som mättar alla magar! Under tiden potatisen rostas i ugnen slänger du ihop en krämig tonfiskröra med tonfisk, majonnäs, chilisås och lök. Avsluta med några drag från pepparkvarnen innan du serverar med en krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2025

Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
1 msk olja
salt
peppar
4 tsk torkad timjan eller rosmarin
1 vitlöksklyfta
1/2 rödlök
2 dl majonnäs
2 msk chilisås
3 förp tonfisk buljong eller vatten (à ca 120 g)
1 förp majskorn (à 150 g)
1 msk olja
1/2 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
1 msk vatten
65 g salladsmix
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2862 KJ / 683 kCal
Fett43 g
Salt2.7 g
Kolhydrater44 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
19 stJag lagade receptet från matkassen. Enkelt att laga. Ett recept som påminner om bakad potatis. Jättegod tonfiskröra! Särskilt om man vill ha något annat än räkröra eller kycklingröra, något som vi annars äter till bakpotatis i vår familj.
Lotta
Tyckte de inte passade ihop. Tonfiskröran var inte så uppskattad i familjen
Erica
Tonfiskröran var väldigt god 👌
Alexandra