Rostad potatis med dragonkräm och kyckling

Ugnsrostad potatis är lätt att laga och lätt att gilla. Släng på lite grönt och servera med stekt kyckling och du har en komplett och näringsrik rätt. Blanda ihop en örtig dragonkräm, gjord på smetana, dragon, vinäger, salt och peppar, som barnen kan doppa potatisen i.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2025

Gör så här
00:25:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2628 KJ / 625 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater44 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
8 stKlassisk och god lättlagad rätt! Gjorde som tipset och hällde i smetanan i stekpannan. Jag lade även till en tärning kycklingbuljong + vatten för att få mer sås. Blev mer som en ”vanlig brunsås”, men jag ville också ha en varm sås denna gång.
Lotta
Sampe dammade allt. Två portioner är nere, halva frysen är tom. 9,85☀️/10☀️
Erik
Enkelt och god rätt. Kryddade kycklingen med kycklingkrydda, salt och svartpeppar. Såsen behövde minst dubbla mängden Dragon. Lade till morötter till potatisen. Kommer göras fler gånger.
Linda