Bakad kålrabbi med dragonpicklad rödlök och valnötter
Ugnsbakar du kålrabbin kommer den finns kålsmaken verkligen fram. Servera kålrabbin med picklad rödlök med smak av dragon tillsammans med krispiga valnötter samt ett gott potatismos.
Ingredienser
4 portioner
Puré
900 g potatis
1 1/2 dl mjölk
2 msk smör
salt
peppar
Kålrabbi
1 1/5 kg kålrabbi
4 msk olivolja
Rödlök
1 1/2 rödlök
1 msk ättiksprit (12 %)
2 msk strösocker
3 msk vatten
1 kruka dragon
1 dl naturella valnötter
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2401 KJ / 574 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater63 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det var jättegott!! Dragonpicklad rödlök var pricken över i-et tillsammans med crunchet från valnötterna. Mums!
Ann
2024-09-18Väldigt gott med kålrabbi på det sättet, kommer definitivt göras om! Dock modifierade vi purén till lite godare potatismos ☺️
Beatrice
2023-07-24