Bakad kålrabbi med dragonpicklad rödlök och valnötter
![Bakad kålrabbi med dragonpicklad rödlök och valnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244520/cf_259/bakad_kalrabbi_med_dragonpicklad_rodlok_och_valnotter.jpg)
Ugnsbakar du kålrabbin kommer den finns kålsmaken verkligen fram. Servera kålrabbin med picklad rödlök med smak av dragon tillsammans med krispiga valnötter samt ett gott potatismos.
![Bakad kålrabbi med dragonpicklad rödlök och valnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244520/cf_259/bakad_kalrabbi_med_dragonpicklad_rodlok_och_valnotter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Puré
900 g potatis
1 1/2 dl mjölk
2 msk smör
salt
peppar
Kålrabbi
1 1/5 kg kålrabbi
4 msk olivolja
Rödlök
1 1/2 rödlök
1 msk ättiksprit (12 %)
2 msk strösocker
3 msk vatten
1 kruka dragon
1 dl naturella valnötter
65 g mâchesallad
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2401 KJ / 574 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater63 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott med kålrabbi på det sättet, kommer definitivt göras om! Dock modifierade vi purén till lite godare potatismos ☺️
Beatrice
2023-07-24