Råkost på morot och rostat vete

5
0
Råkost på morot och rostat vete

Den crème fraichemarinerade moroten är ljuvlig för smaklökarna, och med det rostade vetet och dragonen på toppen är den en suverän och självklar råkosträtt på middagsbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Råkost på morot och rostat vete

Ingredienser

4 portioner
1 dl kokt matvete (1 dl kokt motsvarar ca 1/2 dl okokt)
4 morötter
3 msk lätt crème fraiche
1 msk pressad citronjuice
1 tsk strösocker
vitpeppar
blad från 3 kvistar dragon

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: severa med glutenfritt gryn exempelvis ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använf imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Passar till: Pocherad torsk med nypotatis och mycket dill.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer