Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Enkel

Råkost på morot och rostat vete

Den crème fraichemarinerade moroten är ljuvlig för smaklökarna, och med det rostade vetet och dragonen på toppen är den en suverän och självklar råkosträtt på middagsbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta kokt, kallt och avrunnet matvete i en het panna. Skala och hyvla morötter på längden med osthyvel.
  2. Blanda lättcrème fraiche, pressad citronjuice och strösocker.
  3. Marinera morötterna i ca 30 minuter i såsen. Smaka av med salt och vitpeppar. Blanda i vetet och gärna blad från dragon.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: severa med glutenfritt gryn exempelvis ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använf imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Passar till: Pocherad torsk med nypotatis och mycket dill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl kokt matvete (1 dl kokt motsvarar ca 1/2 dl okokt)
  • 4 morötter
  • 3 msk lätt crème fraiche
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 1 tsk strösocker
  • vitpeppar
  • blad från 3 kvistar dragon
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer