Råkost på morot och rostat vete

Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Råkost på morot och rostat vete

Den crème fraichemarinerade moroten är ljuvlig för smaklökarna, och med det rostade vetet och dragonen på toppen är den en suverän och självklar råkosträtt på middagsbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Råkost på morot och rostat vete

Ingredienser

4 portioner
1 dl  kokt matvete (1 dl kokt motsvarar ca 1/2 dl okokt)
4   morötter
3 msk  lätt crème fraiche
1 msk  pressad citronjuice
1 tsk  strösocker
vitpeppar
blad från 3   kvistar dragon

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: severa med glutenfritt gryn exempelvis ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använf imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Passar till: Pocherad torsk med nypotatis och mycket dill.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grynotto med champinjoner, dragon och rostad selleri
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grynotto med sötpotatis och ärtskott
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörfräst matvete med spenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kikärtsbiffar med avokadodipp
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonfisksallad med matvete & oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga