Råkost på morot och rostat vete
![Råkost på morot och rostat vete](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14907/cf_259/rakost_pa_morot_och_rostat_vete.jpg)
Den crème fraichemarinerade moroten är ljuvlig för smaklökarna, och med det rostade vetet och dragonen på toppen är den en suverän och självklar råkosträtt på middagsbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005
![Råkost på morot och rostat vete](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14907/cf_259/rakost_pa_morot_och_rostat_vete.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 dl kokt matvete (1 dl kokt motsvarar ca 1/2 dl okokt)
4 morötter
3 msk lätt crème fraiche
1 msk pressad citronjuice
1 tsk strösocker
vitpeppar
blad från 3 kvistar dragon
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: severa med glutenfritt gryn exempelvis ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använf imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Passar till: Pocherad torsk med nypotatis och mycket dill.
Har du lagat receptet?
Kommentarer