Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ost- och pepparkaksstubbe

Ett lyxigt recept på ost- och pepparkaksstubbe att servera som dessert till fest. Du gör efterrätten av bland annat ädelost, päron, glögg, pepparkakor och blekselleri. Snygg och god!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rulla osten i plastfolie till en rulle, ca 20 cm lång (för 10 st). Skala, kärna ur och skär päronet i klyftor.
  2. Koka päronklyftorna i glögg och socker i en kastrull ca 10 min tills de är mjuka. Låt klyftorna svalna i lagen.
  3. Krossa pepparkakorna. Rulla ostrullen i smulorna. Skär den i 10 små "stubbar". Toppa med päronklyftorna och blekselleriblad.

Recept och foto framtaget av Blossa.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 140 g rumsvarm ädelost
  • 1 päron
  • 2 dl vit lättglögg
  • 2 msk strösocker
  • 4 pepparkakor
  • blekselleri (blad)
Lägg till i inköpslistan