Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ädelost med äppelinkokta russin

Till salt ädelost passar sött. Äppelinkokta russin är ett enkelt och gott tillbehör till mögelost. Bara koka russin i äppeljuice några minuter och låt svälla. Mustigt och smarrigt till tunt skivad selleri och ädelosten. Servera med rostad baguette som snitt eller tilltugg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär baguetten i tunna skivor på snedden och lägg på en plåt. Ringla över oljan, salta och peppra. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills brödet börjar bli gyllenbrunt.
  3. Blanda äppeljuice och russinen i en kastrull. Koka ca 3 minuter under lock. Låt dem stå och svälla några minuter.
  4. Skär sellerin i tunna skivor. Skär ädelosten i skivor.
  5. Servera ost, russin och selleri med det rostade brödet.

För alla

Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 baguette (surdegsbaguette)
  • 2 msk olja
  • flingsalt med jod
  • nymalen svartpeppar
  • 2 dl drickfärdig äppeljuice
  • 1 dl russin
  • 1/2 stånd stjälkselleri
  • 150 g ädelost
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1429 kJ / 341 kCal

Vi har problem att visa saldo för vissa användare i ICA Handla appen och att felsökning pågår.