Ädelost med äppelinkokta russin
![Ädelost med äppelinkokta russin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_76006/cf_259/adelost_med_appelinkokta_russin.jpg)
Till salt ädelost passar sött. Äppelinkokta russin är ett enkelt och gott tillbehör till mögelost. Bara koka russin i äppeljuice några minuter och låt svälla. Mustigt och smarrigt till tunt skivad selleri och ädelosten. Servera med rostad baguette som snitt eller tilltugg.
![Ädelost med äppelinkokta russin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_76006/cf_259/adelost_med_appelinkokta_russin.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 baguette (surdegsbaguette)
2 msk olja
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
2 dl drickfärdig äppeljuice
1 dl russin
1/2 stånd stjälkselleri
150 g ädelost
För alla
Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1429 KJ / 341 kCal
Fett18.6 g
Kolhydrater30.6 g
Protein11.3 g
Kommentarer