Rostad potatis med bellaverde och slaw på majrova
En fräsch potatisrätt kommer här serverad! Potatis som får rostas i ugnen och som får sällskap av bellaverde och paprika den sista stunden blir härligt goda att äta. De äts sedan tillsammans med en slaw gjord på bland annat majrova. Supergott lovar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2020
Ingredienser
4 portioner
Rostad potatis
900 g potatis
1 msk olivolja
salt
peppar
200 g bellaverde
150 g snackpaprika
Slaw
300 g majrova
2 morötter (à ca 100 g)
1 grönt äpple
2 msk riven pepparrot
2 dl majonnäs
1 msk äppelcidervinäger
1 msk dijonsenap
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2659 KJ / 635 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det var gott men vi saknade protein till maten. Tex svarta bönbiffar hade varit toppen!
Maria
2020-09-30Väldigt tråkig rätt, kändes som ett tillbehör. Fick steka vegetariska filéer till för att bli mätta!
Tammie
2020-08-21Enkelt och gott men jag blev fort trött på den när vi åt av denna två gånger på två personer.
Jukka
2020-06-14