Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Smörsvängd majrova med kantarell

Smörsvängd majrova med kantarell är ett snabblagat, fräscht och smakrikt tillbehör som passar till många maträtter, till exempel kött eller kyckling.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, klyfta och koka majrova i lättsaltat vatten tills de är precis mjuka, 5–10 minuter. Låt rinna av.
  2. Rosta pinjenötter i en torr och het stekpanna.
  3. Fräs kantareller (skär ev i bitar om de är stora) med finhackad vitlöksklyfta i smör. Tillsätt rivet skal av citron och färskpressad citronjuice. Krydda med salt och peppar.
  4. Vänd ner majrovorna och låt allt bli varmt.
  5. Toppa med nötterna och garnera med hackad persilja.

Tips

Fräscht tillbehör till kyckling.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g majrova
  • 2 msk pinjenötter
  • 200 g kantareller
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • rivet skal av 1 citron
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?